Rulada cu Cascaval si Carnaciori
Cand ai pofta de ceva bun sau ai musafiri si vrei sa impresionezi, nimic mai simplu de preparat decat aceasta Rulada cu Cascaval si Carnaciori. Este un aperitiv usor de preparat si de effect. Iti incanta atat privirea cat si papilele gustative. Din doar cateva ingrediente poti pregati ceva bun. Poate va intereseaza si reteta Rulada de Cascaval cu Mac, sau Rulada aperitiv de cascaval cu sunca, dar mai bine rasfoiti in voie Retetele cu Aperitive unde veti gasi numeroase idei. Alte retete interesante gasiti si in sectiunea Retete Delaco.
Ingrediente Rulada cu Cascaval si Carnaciori
4 oua mari
150 g faina
450 ml lapte
150 g unt
½ lingurita sare
tava de aragaz (34 x38 cm)
hartie de copt
Alte ingrediente Rulada cu Cascaval si Carnaciori
280 g Branza pufoasa cu verdeata (2 cutii)
300 g Cascaval afumat Delaco (sau cascaval Sofia)
250 g amestec de legume
masline negre sau verzi
2 fire carnaciori subtiri
sare, piper alb dupa gust
Alte ingrediente necesare pentru Rulada cu Cascaval si Carnaciori
2 linguri smantana
100 g cascaval ras
amestec de seminte de susan alb si negru
Preparare Rulada cu Cascaval si Carnaciori
Punem laptele impreuna cu untul, sarea la fiert. Cand fierbe adaugam in bloc faina (turnam toata faina in vasul cu lapte si unt). Fierbem la foc redus si amestecam pana compozitia se omogenizeaza.
Luam deoparte si adaugam pe rand galbenusurile de ou amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza. Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai sus. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit .
Aluatul copt se rastoarna pe un prosop umezit in apa rece si se ruleaza. Se lasa asa infasurat circa 15 minute pana isi ia forma.
Se desface cu grija rulada si se unge cu Branza pufoasa toata suprafata. Deasupra se presara legumele fierte sis curse, maslinele taiate, cascavalul razuit pe razatoarea mica(este foarte buna atat cu cascaval afumat cat si cu cascaval Sofia).Presaram cu sare si piper alb. Peste cascavalul razuit punem carnaciorii.
Rulam din nou de aceasta data cu umplutura, asezam inapoi rulada in tava pe hartie de copt. Se unge cu smantana suprafata ruladei , se presara cu cascaval razuit si se presara cu seminte de susan. Se lasa la cuptorul incalzit pentru cateva minute pana se rumeneste frumos.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit dupa care se poate felia.