Mi-am adus aminte de aceasta rulada preparata de mama mea in vremea copilariei. Nu prea se gasea la aceea vreme orez si pateul il cumparam din piata la negru adus de dincolo din tara vecina Ungaria, dar cand avea aceste ingrediente mereu ne pregatea aceasta rulada. Este o imitatie al Caltabosului ce se pregateste la taierea porcului si doamne bun mai era! Inca odata se confirma cat de inventiv este romanul! Va invit sa rasfoiti si reteta de Caltabosi pe care o prepar de ani de zile asa cum am invatat de la mama si bunica.
Ingrediente Rulada de Caltabos Fals
1 cutie pate ficat porc (300 g)
1 cana si jumatate de orez (o cana de 250 ml)
1 legatura patrunjel verde
½ lingurita ienibahar macinat
3 oua
Preparare Rulada de Caltabos fals
Fierbem orezul spalat in apa cu sare dupa care se strecoara si se lasa la scurs. Se amesteca orezul fiert, pateul , ouale si patrunjelul verde tocat si se codimenteaza cu sare si piper.
Totul se aseaza intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana cand prinde deasupra o crusta aurie. Se lasa la racit apoi se feliaza si se serveste cu legume dupa plac.