Imi plac aperitivele foarte mult,atat sa le prepar cat si sa le servesc. De data aceasta va prezint o rulada de cascaval trasa prin seminte de mac ea fiind un aperitiv festiv,bun de servit pe masa de Revelion , Craciun sau de Paste . Este umpluta cu branza topita si legume…. Pe langa faptul ca este deosebit de gustoasa are si un aspect foarte placut.Contrastul facut intre culoarea galbuie a cascavalului, culorile vii ale legumelor si negrul semintelor de mac ii confera un aspect de gala cu care sigur va impresionati musafirii sau familia….
Ingrediente rulada :
200 g mac
500 gr cascaval Sofia -Delaco
Umputura rulada:
400 g amestec legume
450 g crema de branza – Ceva fin cremos-Delaco
sare, piper alb
Preparare rulada:
Fierbem legumele in apa cu sare apoi le strecuram si le dam deoparte. Intre-un alt vas punem din nou apa cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste punem in el cascavalul si acoperim vasul cu un capac. Il tinem la fiert aproximativ 20 minute dupa care incercam cu o furculita daca s-a inmuiat(daca furculita o patrunde usor). Daca furculita patrunde cu usurinta scoatem din apa cascavalul il lasam la stors 1-2 minute apoi il punem pe folie alimentara si il intindem cu ajutorul sucitorului pana ajunde la o grosime de 3-4 mm.
Dupa ce cascavalul e intins deasupra punem crema de branza – ceva fin cremos si il intindem uniform pe suprafata intinsa, condimentam cu sare si piper alb iar deasupra acestui strat asezam legumele fierte. Rulam strans cu ajutorul foliei. Pe o alta folie presaram mac din abundenta si asezam rulada formata peste folia presarata cu mac si il sucim din nou in aceasta folie strans in asa fel incat sa se impregneze uniform cu mac. Lasam rulada la rece pentru circa 12 ore dupa care poate fi servita.
Comentarii recente
Paula Gafitescu
30/01/2013 at 10:10Deci e grozava!!
Iancu Lubita
30/01/2013 at 14:30Felicitari pentru tot ce faceti!!pup si la mai multe!!
vera
02/03/2013 at 20:55am facut-o si eu. E de efect si buna. Cascavalul nu l-am fiert atat de mult. Multumesc pentru retetele pe care le rezentati!
Carmen G
22/05/2013 at 14:52Cred ca ar fi si mai bun aperitivul daca se folosesc seminte de susan negru
covic cornelia
22/07/2013 at 12:22super retete …va multumesc ca existati
Rodica Zaharii
21/11/2020 at 16:36Cascavalul este pus pursisimplu în apă,s au pe abur?