10 linguri faina,
3 oua,
1/2 lingurita sare,
10 g drojdie proaspata,
1 lingura pasta de ardei(sau 2 lingurite boia dulce),
50 ml ulei,
apa minerala,
Ingrediente umplutura rosie:
500 g branza dulce,
1 ceapa mica,
1 lingurita boia dulce(sau pasta de ardei),
150 g sunca(sau pastrama, salam uscat),
100 g unt sau margarina,
sare,piper dupa gust,
optional 1 varf de cutit de chimen macinat,
500 g branza dulce,
200 g legume congelate(mix de legume),
1/2 legatura patrunjel,
100 g unt sau margarina,
cateva felii de sunca sau pastrama(este optional),
sare,piper dupa gust,
Preparare clatite:
Intr-un vas punem 10 linguri faina. Drojdia o dizolvam in putina apa calduta in care punem si sarea. In
faina facem o adancitura si turnam drojdia dizolvata. Amestecam aceasta compozitie cu putina faina sa
obtinem o maia mai grosuta si lasam circa 15 minute la dospit. Adaugam ouale si incepem sa amestecam
compozitia adaugand cate putina apa minerala pana obtinem un aluat omogen ca pentru clatite. Adaugam la
compozitia rezultata si uleiul. Impartim aluatul obtinut in doua. La una adaugam 1 lingura de pasta de
ardei sau boia. Incingem tigaia si coacem clatitele .Eu am copt 6 clatite din compozitia rosie si 6 din
compozitia alba.
Preparare umplutura rosie:
Branza dulce o mixam cu 100 g unt sau margarina la care adaugam 150 g sunca taiata cubulete, 1 ceapa
razuita fin, si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Preparare umplutura alba:
Punem mixul de legume la fiert in apa cu sare apoi o strecuram si o lasam la scurs. Branza o mixam cu
untul si adaugam la ea legumele fierte si patrunjelul tocat fin. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Ansamblare rulada:
Asezam pe suprafata de lucru o folie alimentara si peste asezam 3 clatite albe peste care punem o parte
din umplutura rosie.
Deasupra clatitelor albe asezam 3 clatite rosii deasupra carora punem umplutura
alba(clatitele rosii nu vor acoperi in totalitate clatitele albe, le punem cam pe la jumatatea celor albe)
si daca dorim ca umplutura sa fie mai aspectuoasa si mai bogata punem si cateva felii de sunca deasupra.
Incepem sa sucim cat mai strans clatitele pe partea mai lunga. Impachetam cu folia existenta. La fel
procedam si cu restul clatitelor ce au ramas. Dam ruladele la rece pentru cateva ore apoi le taiem felii.
Obtinem un aperitiv gustos si aspectuos.
Pofta Buna !
Comentarii recente
sarah
05/01/2012 at 11:02foarte apetisant aperitiv,da bine in ochii musafirilor si mai ales in ochii soacrei :)))
pup!
Alexandrina
05/01/2012 at 11:21E foarte aspectuoasa, si, cu siguranta, delicioasa!
Millefiori
05/01/2012 at 11:34De gyönyörű!!!
Leila
05/01/2012 at 21:00:))))) Sarah , cu soacra trebuie sa te pui bine 😉 :)))
Fetelor multumesc pentru aprecieri , am facut o improvizatie pe ultima suta de metri … 😉 Pupice multe la voi
Leila
06/01/2012 at 23:28:))) Sa ai spor Dli si pofta mare !