Azi va prezentam o rulada de ou aperitiv deosebita. La umplutura ei puteti folosi si alte ingrediente dupa gustul vostru. Rulada de ou este potrivita sa o serviti la ocazii speciale , la sarbatori…. Are un aspect placut si te imbie sa gusti cat mai repede din ea. Odata ce ai preparat rulada de ou cu siguranta ca o vei prepara si cu alte ocazii. Va recomandam din seria de aperitive gatite de noi sa incercati si aceste retete : rulada de clatite, rulada de ciolan afumat, rulada de branza, rulada din muschi afumat….
Ingrediente blat rulada :
4 oua,
150 g faina,
400 ml lapte,
125 g margarina sau unt,
1 lingurita sare,
Ingrediente umplutura :
200 g cascaval razuit,
5 linguri de smantana,
200 g amestec de legume,
cateva masline negre,
150 g ciuperci de la conserva maruntite,
patrunjel verde tocat,
2 bucati de cabanos prajite(sau alt tip de carnaciori ),
2 oua fierte,
sare,piper dupa gust
Ingrediente pentru ungerea ruladei:
smantana,
cascaval ras,
Preparare blat :
Se pune intr-un vas margarina(untul) la topit , se adauga laptele, sarea si apoi faina amestecand mereu pana totul se omogenizeaza(se fierbe pe foc mic).
Se ia deoparte si adaugam galbenusurile de la cele 4 oua cu care se amesteca.
Albusul impreuna cu un praf de sare se bate separat spuma tare si apoi se adauga la compozitia de mai sus. Se obtine un aluat mai moale si pufos care se toarna intr-o tava unsa .
Se da la cuptorul preincalzit si il coacem la foc potrivit pana cand blatul este copt (facem proba cu scobitoarea ).
Aluatul se scoate si asa cald se ruleaza intr-un prosop umezit in apa rece si stors si se lasa asa cateva minute bune pana isi ia forma(15-20 minute).
Preparare umplutura :
Legumele asortate le fierbem in apa cu sare. Ciupercile maruntite, cascavalul ras il amestecam cu 5 linguri de smantana,iar maslinele le taiem cubulete si le adaugam la restul de ingrediente. Cabanosul (sau alte tipuri de carnati) se prajesc intr-un pic de ulei. Ouale fierte se dau pe razatoarea mica.
Desfacem din prosop rulada si incepem sa il umplem cu amestecul de cascaval si smantana, peste acest amestec punem legumele(le codimentam cu sare si un pic de piper), ouale razuite(putina sare), patrunjel verde tocat ,maslinele si cabanosul.
Rasucim din nou rulada astfel umpluta si o asezam inapoi in tava, forma. Ungem rulada cu smantana si o presaram cu cascaval ras apoi dam la tava la cuptor pana formeaza deasupra o pelicula de coaja frumos rumenita.
Scoatem rulada din cuptor, o lasam la racit apoi o feliem si o asezam pe platou.
Comentarii recente
Sidy
23/12/2012 at 13:37Noroc ca acum am mancat ca altfel….dadeam o fuga sa gust bunatatea asta !!!
Bravo !
Aroma de brad, portocala, colindele, cozonacul cald si mirosul de iarna sa iti umple inima de bucurie si sufletul de liniste. Craciun Fericit!
Ana Morgan
24/05/2014 at 23:39Reteta nu specifica temperatura la care trebuie copt blatul (foc potrivit) si nici pt ce durata. Am incercat la 160 de grade pentru 15 minute si dupa aceea inca vreo 10, dar s-a copt doar jumatatea de sus, iar partea de jos a ramas necoapta si lipicioasa. Dupa ce i-am mai dat inca 5 minute, partea de sus s-a copt complet, iar cea de jos doar pe jumatate.
Din pacate, reteta nu mi-a iesit, si imi pare rau, pentru ca amestecul de legume a fost delicios, asa ca l-am folosit cu o alta reteta pe care o incercasem in trecut.
De asemenea, nu este foarte clar cum trebuie facut blatul: se fierbe laptele complet, sau se ia de pe foc cind se amesteca toate ingredientele? Mie mi s-au amestecat/omogenizat ingredientele, dar faina a ramas cocoloase. Dupa ce am adaugat si galbenusurile si albusurile, a iesit un ‘aluat’ mai mult lichid decit aluat.
Poate autoarea retetei ar putea fi mai specifica in instructiuni? Mie imi lipseste experienta necesara de a citi printre rinduri si de a adapta reteta din mers.
Toate cele bune si o duminica frumoasa!