Ingrediente :
30 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
300 ml lapte
500 gr faina
50 ml ulei
3 cartofi
12 buc crenvusti
1 ou pentru uns
Preparare:
In cei 300 ml lapte caldut dizolvam 30 gr drojdie,1 lingurita zahar, si 1/2 lingurita sare. Cartofii se fierb in apa cu sare apoi ii zdrobim si ii lasam la racit.
Intr-un vas punem faina la care adaugam cartofii , laptele in care am dizolvat drojdia si incepem sa framantam circa 2-3 minute ,pana aluatul se omogenizeaza. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit aluatul ,il intindem cam de jumate centimetru grosime .
Crenvustii ii taiem in patru sa obtinem „piticoti ” .
Aluatul intins il vom taia in bucati dreptunghiulare (sa avem grija sa ne iasa 48 de dreptunghiuri) si bucatile de crenvusti le vom rula in acet aluat taiat.
Intr-o tava punem hartie de copt , o ungem cu putin ulei si asezam mini rulourile in asa fel incat sa fie un pic de distanta intre ele deoarece la copt aluatul mai creste. Se ung rulourile cu oul batut in care pune si un pic de sare si apoi dam la cuptorul preincalzit initial la foc mare aproximativ 5 minute apoi reducem focul la economic si il coacem pana dein frumos auriii deasupra.
Mini rulourile se pot umple si cu carnaciori de bere , dar si cu cascaval ,in acest caz trebuie sa inchidem si capetele rulourilor sa nu curga cascavalul in timpul coacerii.
Se pot servi calde sau reci cu mustar , ketchup, sau crema de hrean fiind foarte bine acompaniate de o bere rece.
Comentarii recente
Irina
23/10/2008 at 22:07Am retinut ideea!
Ana
05/01/2021 at 12:48Imi spuneti va rog, la cuptor electric, la cate grade si pe ce functie se coc?
Loredana
15/01/2021 at 13:22Le puteti coace la 180 grade C.