Primavara si-a intrat pe deplin in drepturi si o data cu ea si-au facut aparitia si primele plante ce ne bucura gusturile. Leurda este vedeta sezonului, de gustul ei ne bucuram pentru o perioada scurta de timp, asa ca acum e momentul sa profitam din plin.
Astazi am ales sa pregatesc aceste rulouri cu leurda si mozzarella, o alegere care s-a dovedit inspirata.
Am ramas placut surprinsa de gustul lor, faptul ca am amestecat leurda cu spanacul, gustul leurdei nu s-a simtit pronuntat ci doar atat cat sa le dea o savoare aparte, iar Mozzarella gourmet de la Delaco a legat pesto si l-a facut mai cremos si gustos.
Va recomand sa le incercati, se pot consuma in orice moment al zilei si merg perfect alaturi de o cana de ceai sau lapte sau pur si simplu .
Mai jos puteti gasi doua retete in care am folosit leurda, click pe titlul retetelor de pe imagini pentru a le descoperi.
Rulouri cu leurda si mozzarella- Ingrediente
- pentru 15-16 buc
Aluat dospit - 500g faina000
- 20 g drojdie
- 1 ou
- 250 ml lapte cald
- 1 lingura zahar
- 30 ml ulei
- un praf de sare
Pesto de leurda cu spanac - 25g leurda(1/2 legatura)
- 75 g spanac proaspat
- 50 g nuci
- 3 linguri parmezan ras
- 2 linguri ulei de masline
- un praf de sare
Alte ingrediente - 150g mozzarella gourmet Delaco
- un galbenus pentru uns
- 1-2 linguri lapte rece
Rulouri cu aluat dospit si mozzarella – Mod de preparare
Cum pregatim pesto de leurda cu spanac
Frunzele de spanac si leurda se pun intr-un chopper, se adauga nucile, parmezanul ras, uleiul de masline, sarea si se mixeaza pana se obtine o pasta omogena destul de ferma.
Cum pregatim aluatul dospit pentru rulouri
Faina cernuta se pune intr-un castron si se amesteca cu sarea.
Se adauga drojdia dizolvata cu zaharul, oul batut si laptele caldut.
Se se framanta pana ce aluatul devine omogen adaugand uleiul putin cate putin.
Se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Cum pregatim rulourile ?
Aluatul crescut se intinde in foaie dreptunghiulara(eu am impartit aluatul in doua bucati ), se unge toata suprafata cu un strat uniform de pesto cu leurda si spanac peste care se pune un strat de mozzarella rasa.
Se ruleaza si se portioneaza in bucati egale de 6-7cm.
Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut cam 20 min.
Dupa ce au crescut, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte rece si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30 min.
Sunt moi, pufoase, cu un gust deosebit dat de leurda, spanac si combinatia de branzeturi. Sunt delicioase atat calde cat si reci.
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!