Ce sa pregatim repede si sa fie bun? Rulouri cu Mozzarella !
Este cea mai usoara gustare de pregatit, sau pachetel de pus la scoala. Se poate pregati cu aluat de foetaj, dar si cu aluat dospit. De data aceasta am folosit aluatul foetaj care il aveam in frigider la decongelat de o zi. Cand timpul imi permite si nu sunt pe fuga prefer sa pregatesc aluatul dospit si avem niste cornuri pufoase cu mozzarella de te lingi pe degete. Nu sunt de lasat la o parte nici acestea sunt la fel de bune mai ales daca sunt acompaniate de un Chutney picant apoi un pahar de vin alb zic eu sec, sau cine nu e amator de vin poate sa treaca la bere. Alte retete branzeturi, gustari rapide, aperitive cu produse lactate gasiti in sectiunea, Retete Delaco.
Poate va intereseaza si aceste Rulouri cu Crema de Branza si Cascaval.
Ingrediente Rulouri cu Mozzarella
1 pachet aluat foetaj
Mozarela Gourmet- Delaco
2 galbenusuri de ou
sare
seminte de susan
Preparare Rulouri cu Mozzarella
Nimic mai simplu. Aluatul de foetaj congelat il lasam la decongelat in frigider. Se scoate pe suprafata de lucru presarata cu putina faina si se intinde.
Taiem aluatul patrate egale si le intindem una cate, una mai subtire in asa fel incat sa obtinem dreptunghiuri. Taiem bastonase de Mozzarela, cate avem nevoie, nu mai mult. La un capat al aluatului punem un bastonas de mozzarella. Pliem marginile de aluat pe ambele capete ale bastonasului si apoi pliem odata aluatul pe lungimea lui. Vezi imaginile din timpul prepararii mai jos.
Restul de aluat ramas se taie fasii si continuam plierea pana obtinem un rulou. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si infasuram restul de rulouri. Separam galbenusurile de ou de albusuri, adaugam putina sare, amestecam si cu pensula ungem fiecare Rulou cu Mozzarella. Se presara cu seminte de susan (sau alte seminte daca aveti anumite preferinte).
Se pune tava cu Rulouri cu Mozzarella in cuptorul incalzit in prealabil unde le lasam la copt pana devin frumos aurii. Aceste Rulouri cu Mozzarella au disparut pur si simplu in cateva clipe impreuna cu sosul de Chutney din ardei.
Pofta Buna !