Zilele trecute am găsit in piață vinete subțiri numai bune pentru a pregăti această rețetă de rulouri de vinete în sos de roșii.
Sunt ușor de pregătit, rapide și pot fi făcute în multe variante. Eu am ales varianta simplă doar cu vinete, mozzarella și un sos de roșii gustos, aromat cu busuioc, făcut dintr-o conservă de roșii întregi de la Sun Food.
Pot fi servite ca un aperitiv cald sau de ce nu ca fel principal.
Vă recomandăm și alte rețete delicioase în care am folosit conservele Sun Food.
Rulouri de vinete în sos de roșii-Ingrediente
- 2 vinete subțiri
- 125 g mozzarella fresca
- o conservă roșii întregi SunFood
- frunze de busuioc proaspăt
- sare
- piper
- 1-2 lingurițe miere sau zahăr
- ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 2-3 linguri parmezan ras
Cum pregătim sosul de roșii cu busuioc?
Roșiile din conservă se pun într-un vas cilindric, se adaugă mierea, sare, piper și se mixează cu un blender vertical până ce obținem o pastă fină.
Se pune într-o tigaie două linguri de ulei, se adaugă usturoiul pisat și se sotează câteva secunde. Se adaugă sosul de roșii, 100 ml apă și se fierbe la foc mic câteva minute.
Se adaugă frunzele de busuioc și se lasă deoparte.
Cum facem rulourile de vinete umplute cu mozzarella?
Vinetele se taie în felii subțiri pe lungime. Se presară cu sare și se lasă deoparte până ce lasă zeamă. Se așează deasupra lor un prosop de hârtie și se presează cu mâna pentru a absorbi apa.
Se pune la încins un grill din fontă, se unge cu puțin ulei de măsline și se așează feliile de vinete.
Se țin câte două minute pe fiecare parte sau cât să capete forma de la grill.
Se scot și se pun într-o farfurie.
Mozzarella se taie în bucăți potrivite după care se trece la formarea rulourilor.
Se așează doua felii de vânătă sub formă de (T), suprapuse la baza. Se pune deasupra bucata de mozzarella, frunzele de busuioc după care se împachetează începând cu lateralele, apoi se rulează.
Rulourile de vinete se așează în sosul de roșii, se acoperă tigaia cu un capac și se ține la foc potrivit cam 10-15 min.
Este de preferat sa folosiți o tigaie ce poate fi folosită și în cuptor… de nu, procedați astfel: cu o paletă mutați rulourile în altă tigaie sau formă de graten, răsturnați și sosul și presărați deasupra fiecărui rulou parmezan ras.
Introduceți tigaia în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10 min cât să se gratineze parmezanul.
Aceste rulouri de vinete în sos de roșii se lasă să se răcorească ușor înainte de a fi consumate…însă sunt la fel de gustoase și reci.
Alte rețete în care am folosit vinetele le găsiți mai jos, click pe titlul de pe imagini!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Poftă bună!!