Va prezint Salata de Vinete asa cum o prepara bunica si mama mea de ani de zile.
Toata lumea stie cum se prepara Salata de Vinete, dar poate va fi de folos cuiva, unei gospodine tinere care inca nu are experienta suficienta in bucatarie, dar este dornica sa testeze retete diferite. Ma gandesc ca poate odata cu trecerea anilor aceasta reteta va fi utila chiar si nepotilor mei , sau stranepotilor …. Asai ca gandesc putin prea departe ???? Poate in aceea vreme de mult se vor fi uitat aceste retete clasice si se vor consuma alte alimente ….. Va sugerez sa cititi cum preparam si Salata de vinete de post !
Ingrediente Salata de Vinete :
3 bucati de vinete (circa 1 kg)
1 ceapa mai mica
1 catel usturoi
1 lingura ulei
Ingrediente Maioneza pentru Salata de Vinete :
2 galbenusuri de ou
1 ligurita sare
1 lingurita mustar clasic
200 ml ulei
Preparare Salata de Vinete :
Ceapa si catelul de usturoi se curata si se dau pe razatoarea fina. Intr-o cratita punem 1 lingura de ulei si calim putin ceapa si usturoiul. Pe plita incalzita coacem vinetele le curatam le lasam la scurs. Dupa ce s-au scurs si au racit taiem coditele vinetelor si le tocam marunt cu un cutit.
Adaugam ceapa si usturoiul calit. Amestecam si trecem la prepararea maionezei. Intr-un vas punem 2 galbenusuri de ou, 1 lingurita cu sare si 1 lingurita cu mustar clasic. Incepem sa amestecam la viteza maxima cu mixerul in galbenusuri adaugand treptat cei 200 ml ulei pana maioneza se ingroase. Amestecam vinetele cu maioneza gustam si daca mai e necesar mai condimentam cu sare.
Comentarii recente
Maria Edwards
07/08/2013 at 17:21Incerc salata de vinete multumesc …..am mai facut dar am folosit cu sare de lamiie sa ramine culoarea frumoasa si ardei coptii taiati maruntii si mesteca cu ceapa or usturoi ,maioneza facute de casa si de la borcan juma si juma combine f bune..
George Nanson
23/08/2013 at 00:07Cu privire la Galustele cu prune sint multe aspecte care ar tebuii si este bine sa tinem seama de sanatatea corpului nostru ,cum ar fi ;Sa se foloseasca faina fara GLUTEN, adaugind cartofi fierti or pudra de cartofi Incorporata in aluat ar fi excelent,(sanatos si gustos) Sa se foloseasca zahar dietetic,cu pesmetul este bun sa se foloseasca Nuca rase la razuitoare fina si prajite cu pesmetul impreuna, un alt aspect sa se serveasca cu un sos preparat cum ar fi; Prune,Afine, Mure.Pina atunci Folositi reteta Alinei Marginean Cu mici modificari prescrise de mine mai sus
scrietine doua trei cuvinte ce parere aveti, Multumim de atentie