Si astazi am ales sa pregatesc un sandvis gustos doar cu branzeturi si legume- Sandvis cu vinete si cascaval DeSenvis.
Fiindca a inceput scoala si mamicile sunt in cautare de retete rapide, gustoase si sanatoase ce merg pregatite pentru pachetelul de scoala, ne-am gandit sa pregatim o serie de sandvisuri ca sa le fie de ajutor.
Am folosit felii de vanata coapte la grill, ardei capia copt, cascaval DeSenvis de la Delaco, frunzulite de busuioc si felii de paine de casa.
Cine spune ca un sandvis bun trebuie sa contine neaparat carne, se inseala!!
Mie mi se par mult mai gustoase sandvisurile ce nu contin carne, ci doar branzeturi si legume.
Trebuie sa incercati, veti fi placuti surprinsi cat sunt de bune !!
Mai jos gasiti retetele la doua paini pregatite in casa, ce pot fi folosite la sandvisuri.
Sandvis cu vinete si cascaval DeSenvis – Ingrediente
- 12 felii subtiri de cascaval DeSenvis-Delaco
- 4 felii de paine de casa, la tava
- o vanata
- 2 ardei capia, copti
- frunze de busuioc
- sare
- ulei de masline pentru uns feliile de vanata
Pentru prajit sandvisurile - doua cubulete mici de unt
- 2 linguri ulei de masline
Cum pregatim un sandvis cald cu vinete si cascaval
Vanata se taie in felii groase cam de 7mm, se presara cu sare si se ung cu putin ulei de masline. Se aseaza pe gratarul incins si se coc cam 2 min pe fiecare parte. Se scot si se aseaza pe un platou.
Ardeii copti se curata de cotoare si seminte si se taie fiecare in doua.
Pe doua dintre felii de paine se aseza cate 3 felii de cascaval, frunzulitele de busuioc, feliile de vanata, bucatile de ardei copt, alte frunzulite de busuioc si inca 3 felii de cascaval.
Se pun deasupra si celelalte doua felii de paine si se pune la prajit in tigaie.
Daca vreti a le pregati deodata atunci trebuie sa folositi o tigaie mai mare…altfel le faceti pe rand folosind de fiecare data cate un cubulet de unt si o lingura de ulei ca sa nu se arda repede untul.
Pot fi facute si la sandwich maker, in cazul acesta ungeti feliile de paine cu putin unt topit.
Dupa ce am asezat sandvisul in tigaie punem deasupra fiecaruia o hartie de copt si o cratita grea, pentru a se presa bine.
Lasam pana ce painea se rumeneste frumos apoi intoarcem cu o paleta si lasam sa se rumeneasca.
Se scoate, se portioneaza pe din doua si se consuma cu mare pofta.
Este la fel de bun atat cald cat si rece.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!