Azi va recomand reteta de scones cu cascaval si rosii uscate.
Pot fi pregatite in foarte multe variante, atat sarate asa cum am ales sa le pregatesc azi, dar si in varianta dulce.
Sunt ideale pentru pachetelul de scoala si servici.
Va invit sa o testati si sa o adaptati gustului vostru.
Scones cu cascaval si rosii uscate-Ingrediente
350 g faina alba de grau
50 g rosii uscate
1 plic plic praf de copt
1 lingurita zahar
1 varf cutit bicarbonat
100g cascaval Sofia de la Delaco
80 g unt
2 galbenusuri
1 albus
125 ml iaurt
1/2 lingurita sare
1 albus
100 g cascaval Sofia Delaco– pentru pus deasupra
Scones cu cascaval si rosii uscate-Mod de preparare
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul, zaharul si sarea.
Se adauga untul rece ras prin razatoare si se amesteca cu degetele pana obtinem o compozitie nisipoasa.
Se adauga rosiile uscate taiate marunt, cascavalul ras, iaurtul, galbenusurile, albusul si se amesteca lejer pana ce incorporam toate ingredientele.
Compozitia rezultata se intinde intr-o foaie rotunda, groasa de 1,5 cm.
Se taie in triunghiuri, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu albusul batut si se presara deasupra cu cascaval ras.
Se coc in cuptorul preincalzit pentru 20-25 min.
Se scot din cuptor si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.
Pofta buna!!