Zilele trecute am cumparat de la piata niste caise tare faine, dulci si aromate numai bune de pregatit ceva bun cu ele.
Aveam pofta de niste gofre dar m-am gandit ca parca niste scones cu crema de branza si caise sote ar fi mai potriviti pentru un mic dejun. Si fiindca provocarea Delaco era sa pregatim ceva bun cu micile cubulete de branza Toni Junior, mi-am zis ca e alegerea potrivita.
Acesti biscuiti englezesti au mers perfect in combinatie cu crema de branza si caisele sotate in unt, zahar si aromate cu rozmarin si vanilie.
Pentru un mic dejun delicios mai puteti pregati si aceste doua retete de mai jos !!
Scones cu crema de branza si caise- Ingrediente
- Scones
- 350 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 75 g unt rece
- 150 ml lapte rece
- 4 linguri zahar
- un praf de sare
- Caise sote
- 5-6 caise
- 50 g unt
- 3 linguri zahar
- o crenguta rozmarin
- 50 ml zeama de portocale
- un plic zahar vanilat bourbon
- Crema de branza Toni Junior- Delaco
Cum pregatim biscuitii
Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se adauga untul rece taiat cubulete si se amesteca cu degetele pana ce amestecul capata aspectul unui pesmet. Se adauga oul batut si laptele si se amesteca usor doar cat sa se incorporeze faina. Nu trebuie sa insistati prea mult, aluatul e un pic lipicios dar asa trebuie sa fie.
Se rastoarna pe o foaie de copt infainata si se preseaza usor cu mana . Grosimea foii trebuie sa fie de 2-3 cm. Se decupeaza cu un taietor de biscuiti sau cu un pahar, fara rasucire doar prin presare.
Biscuitii se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu putin ou(am oprit o lingura din oul folosit in aluat) amestecat cu o lingura de lapte.
Se coc in cuptorul preincalzit la 210C pentru 15-20 min sau pana se rumenesc usor.
Cum pregatim caisele sotate in unt
Se folosesc caise coapte dar ferme pentru a-si pastra forma dupa sotare. Caisele se taie in doua, se indeparteaza samburii apoi se pun in tigaia peste untul topit. Se adauga zaharul, zeama de portocale, crenguta de rosmarin si zaharul vanilat.
Se soteaza la foc iute 2-3 min pe ambele parti cat sa fie patrunse putin iar sosul sa devina siropos. Nu le sotati prea mult timp fiindca riscati sa se inmoaie prea tare. Se pot consuma caldute.
Mic dejun de vara
Biscuitii fragezi se taie in doua pe orizontala, se ung din belsug cu crema de branza, apoi se pun caisele impreuna cu sosul format. Se presara cu putin zahar pudra vanilat si se mananca cu mare pofta.
Eu i-am recomandat la micul dejun dar la fel de bine pot fi savurati dupa amiaza alaturi de un ceai sau o limonada.
Sun deliciosi si merita sa ii incercati !!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!