Shaorma cu piept de pui. Cum preparam shaorma. Shaorma pregatita in casa. Preparare lipie. Lipii pregatite in casa. Cum pregatim o shaorma.
Shaorma cu piept de pui-Ingrediente
Lipii
700g faina
drojdie proaspata cat o jumatate de nuca
lapte cat sa iasa un aluat elastic
sare
o cescuta de ulei
Umplutura
(cantitatile sunt in functie de cate lipii aveti sau de cat de bogata vreti sa fie shaorma):
piept de pui la gratar
varza proaspata,tocata fideluta
cartofi prajiti
castraveti proaspeti (sau murati)
un gogosar proaspat
Sosul
300g smantana
100g maioneza
3 catei de usturoi (pisati)
piper alb macinat
castraveti proaspeti rasi prin razatoare fina
sare
Shaorma cu piept de pui-Mod de preparare
Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Dupa ce l-ati framantat NU il lasati sa creasca ci doar sa se odihneasca 10 min.
Il portionati in 10-12 buc si il intindeti in foi rotunde cat mai subtiri si le coaceti imediat in tigaie antiaderenta cate 1-2 min pe fiecare parte. Se acopera cu un prosop pana la momentul servirii.
Aici gasiti si Video prepararea lipiei
Pieptul condimentat cu sare si piper prajit la gratar se taie cubulete, varza se toaca fasii subtiri, castravetii se taie julien la fel si gogosarii, fiecare se pun in vase separate.
Sosul se prepara amestecand ingredientele scrise mai sus.
Pe lipie se pun din fiecare din ingredientele de mai sus se impacheteaza si se serveste.
Comentarii recente
Bucataria-Paradis
06/05/2008 at 16:59ie preferata mea,si o voi presta in weekend,ca mergem la iarba verde.Lory pupici.
LORY
06/05/2008 at 18:49Baiatului meu ii place mult asa ca …o fac de multe ori
cu siguranta merge la iarba verde
pupice
Anonymous
06/09/2012 at 16:58lipia cum se coace?la cuptor sau cum?
Lory
06/09/2012 at 21:24La sfarsitul retetei este link-ul ce duce catre video unde se vede cum am pregatit lipia …nu e imaginea chiar de calitate …dar se intelege 🙂