-Tarta cu branza si sparanghel-
Zilele trecute m-am pricopsit cu un manunchi de sparanghel asa ca m-am tot gandit ce as putea sa pregatesc din el. Jumatate de manunchi a ajuns langa un file de somon iar cealalta jumatate am hotarat sa o folosesc intr-o tarta delicioasa din aluat foietaj si trei tipuri de branza de la Delaco.
Aceasta tarta cu branza si sparanghel am vazut-o de ceva vreme pe blogul lui Simona si tare mi-a facut cu ochiul, asa ca musai am incercat-o daca tot mi s-a ivit ocazia.
Este o tarta usor de pregatit si foarte gustoasa, iar daca nu va dati in vant dupa sparanghel sau credeti ca e prea scump, puteti folosi alte ingrediente pe placul vostru- broccoli, pastai, rosii cherry.. etc!!
Ingrediente- Tarta cu branza si sparanghel
400 g aluat foietaj
150 g cascaval Sofia-Delaco
100 g telemea de vaca-Delaco
140 g branza pufoasa cu smantana -Delaco
3 oua
un praf de piper
sparanghel
ulei de masline
Tarta cu branza si sparanghel-Mod de preparare
-Aluatul foietaj se lasa la decongelat la temperatura camerei
-Cascavalul ras se amesteca cu branza pufoasa, telemeaua maruntita si doua oua.
-Se amesteca pana la omogenizare si se condimenteaza cu piper.
-Sparanghelul se curata de solzi cu un paler apoi se indeparteaza partea mai lemnoasa.
-Se ung cu ulei de masline si se tin pe gratar 2-3 min.
Tarta cu branza si sparanghel-Asamblare
-Aluatul decongelat se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
-se decupeaza fasii de 2 cm din margini, se ung marginile foii cu ou batut apoi se aseaza deasupra fasiile de aluat.
-se inteapa aluatul cu o furculita apoi se aseaza deasupra umplutura de branza si sparanghelul.
-se unge cu ou batut atat marginile cat si umplutura
-se presara deasupra seminte de pin
-se coace in cuptorul preincalzit la 190 grade C timp de 30-40 min.
Se portioneaza dupa ce s-a racorit putin.