Tarte cu branza si dovlecei-un aperitiv gustos pregatit din aluat fraged sarat, cu unt, felii de dovlecel si ardei capia rosu si doua tipuri de branza. O branza pufoasa cu gust intens de smantana si o telemea de vaci foarte putin sarata, ambele de la Delaco- Fan Branza.
Tartele se fac foarte usor, mai ales ca aluatul poate fi pregatit din timp si tinut la frigider iar umplutura de branza e una simpla ce se pregateste in cateva minute. Din cantitatile date de mine ies undeva la 14-16 buc, acum depinde si ce forme folositi.
Dati clic pe link pentru mai multe retete de aperitive !!!
Tarte cu branza si dovlecei-Ingrediente
Aluat fraged
125 g unt 82%grasime
250 g faina
60-80 ml apa rece
un praf de sare
Umplutura de branza
140 g branza pufoasa cu smantana-Delaco
140 g telemea de vaci-Delaco
un ou
piper
praf de chili
felii de dovlecel
felii de ardei capia rosu
Forme de tarte cu diametru de 4 cm
Tarte cu branza si dovlecei- Mod de preparare
Aluat
Se pune intr-un robot de bucatarie untul rece taiat bucati, se adauga sarea si faina si se mixeaza un minut pana aluatul are aspectul de firmituri.
Se da drumul din nou la robot si se toarna apa in fir pana ce aluatul incepe sa se adune formand un aluat omogen.
Rasturnam aluatul pe o planseta presarata cu faina, il intindem foaie si il decupam in cercuri.
Asezam aluatul in forme si dam formele la rece pentru 10 min.
Taiem mici bucatele de hartie de copt pe care le asezam peste aluatul din forme, punem deasupra boabe de fasole sau orez ca sa tina aluatul preset si coacem tartele pe trei sferturi in cuptorul preincalzit la 180 grade C.
Dupa ce tartele sunt coapte, se scot si se indeparteaza hartia de deasupra lor.
Umplutura de branza
Branza telemea se rade sau se marunteste cu o furculita, se adauga branza pufoasa, oul, piper, chili( mai puteti adauga marar sau codite de ceapa verde tocate fin, daca va place ) se amesteca apoi se umplu tartele cu ea.
Tarte cu branza si dovlecei-Asamblare
Se pune in fiecare tarta cate o lingura de branza gata preparata, se aseaza deasupra felii de dovlecel verde taiate pe jumatate si feliute de ardei capia, apoi se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C pana ce branza se rumeneste usor deasupra.
Se scot si se lasa sa se raceasca inainte de a fi consumate.
Comentarii recente
Badara Andreea
19/04/2017 at 12:05Foarte delicios
Claudia
20/04/2017 at 10:41Un aperitiv delicios cu siguranta!