Daca vreti ca pe masa de Craciun sa aveti un aperitiv mai deosebit, va sfatuiesc sa incercati aceasta terina de pui cu prune uscate .
Desi la inceput am fost sceptica in privinta combinatiei alese carne si prune, s-a dovedit o alegere potrivita!!
Si fiindca a treia zi de Craciun sarbatorim Sfantul Stefan , cel mai potrivit sa servim alaturi de aceasta terina de pui cu prune uscate un pahar cu vin Sfantul Stefan din Crama Oprisor
Ingrediente
2 pulpe de pui
o jumatate de piept de pui
10-15 prune uscate
o ceapa
50 gr unt
2 oua
15 fasii de kaizer(15-20 cm lungime)
sare
piper
boia dulce
o lgt praf de usturoi
Mod de preparare
Dezosam pulpele de pui si le tocam prin masina de tocat carne.
Punem carnea intr-un castron si adaugam la ea , ceapa calita in putin unt, cele doua oua, sare, piper, boia si praf de usturoi , dupa gustul fiecaruia .
Tapetam o forma de graten (eu am folosit una ovala dar voi puteti folosi o forma de chec), cu fasii de kaizer, lasand o margine pe dinafara formei cam de 5 cm , astfel incat la urma sa putem acoperi cu ea terina.
Asezam primul strat de compozitie tocata , apoi fasii din pieptul de pui nu inainte de a le condimenta cu sare si boia .
Printre fasii asezati bucatele de prune uscate asa cum se vede si in imagine.
Deasupra puneti inca un strat de compozitie tocata ,iar un strat de piept de pui si prune uscate si terminati cu un strat de compozitie tocata.
Inveliti terina cu fasiile ce le-am lasat pe dinafara formei , acoperim forma cu o folie de staniol si dam la cuptor la foc potrivit .
Cam dupa 20 de min , inlaturam folia si mai lasam in cuptor inca vre-o 20 de min.
Scoatem forma din cuptor, dupa ce s-a racit scoatem terina din forma si o lasam sa sa se raceasca bine inainte de a o taia .
Se feliaza dupa nevoie si se serveste ca aperitiv.
Comentarii recente
Marina
09/04/2017 at 08:51Mi-a ieșit super bine
Loredana
26/04/2017 at 15:54Ne bucuram !! 🙂