Tort aperitiv
Acum aproape o luna se dadea startul campaniei Cris-Tim –Salam Sasesc !!
Va invitam sa alegeti Maestrul Breslei Sasilor dintre cei 6 sasi ce detin reteta originala a Salamului Sasesc de la Cris Tim.
Noi l-am sustinut si votat pe Klaus cel iscusit!! Specialistul care stie cat de fin trebuie sa toace carnea astfel incat compozitia sa mangaie toate simturile gustului:aroma, finete, savoare, etc.
Cu ajutorul vostru, sortii au decis ca sasul Martin cel carismatic sa fie ales Maestrul Breslei Sasilor, avand onoarea si de a-i fi pusa poza pe noua eticheta a Salamului Sasesc- CrisTim.
Dar asa cum va spuneam, noi l-am sustinut pe Klaus si inca de atunci ne-am tot gandit cum am putea sa il impresionam daca l-am avea invitat la masa pe cel mai iscusit dintre sasi.
Am decis ca acest eveniment nu poate fi sarbatorit altfel decat cu un tort, si nu orice tort, ci un tort aperitiv din care sa nu lipseasca Salamul Sasesc de la Cris Tim, desigur!!
Tort aperitiv-Ingrediente
250 g Salam Sasesc, taiat felii subtiri
4 felii paine toast, alba
2 felii paine toast, neagra
140 g crema de branza cu verdeata
140 g crema de branza cu smantana
150 g cascaval ras, fin
o lingura dulceata de ardei iute
o lingura patrunjel tocat
fulgi de migdale
Tort aperitiv- Mod de preparare
Taiem marginile feliilor de paine, aducandu-le pe fiecare la aceiasi dimensiune.
Cremele de branza le punem in castronase separate si le asezonam dupa gust.
Crema de branza cu smantana o lingura dulceata de ardei iuti si 3 linguri de cascaval ras se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
Crema de branza cu verdeata se amesteca si ea cu 3 linguri cu cascaval ras si patrunjelul tocat fin pentru un plus de gust si culoare.
Salamul Sasesc se taie in felii subtiri cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau cu feliatorul.
Avand toate cele pregatite incepem sa montam tortuletul.
Oprim separat cate o lingura din fiecare crema pentru ornat.
TORT APERITIV-ASAMBLARE
Pe o folie alimentara asezam doua felii de paine toast, una langa alta, le ungem cu aproape jumatate din crema de branza cu dulceata de ardei iuti. Asezam peste crema felii de Salam Sasesc, una langa alta ca in imagine.
Feliile de paine neagra le ungem si pe ele cu crema de branza cu dulceata, si le asezam peste feliile de salam cu partea unsa in jos(ca sa faca priza).
Apasam bine si continuam cu stratul de branza cu verdeata.
Dupa ce am intins si stratul de branza cu verdeata, asezam si peste acesta felii de Salam Sasesc.
Presam bine, dupa care punem ultimul strat format din felii de paine unse cu crema de branza cu verdeata – cu partea unsa in jos.
TORT APERITIV
Presam bine si impachetam in folie. Asezam tortuletul pe un platou, punem deasupra lui un tocator si o greutate si il lasam la rece. Dupa ce a stat la rece cam o ora, il scoatem din folie si il asezam pe platou.
Ungem deasupra si pe laterale cu crema lasata special pentru asta. Imbracam lateralele in fulgi de migdale, deasupra presaram cascaval ras si decoram dupa imaginative.
Se decoreaza cu trandafirasi din Salam Sasesc, castravete si ridichi, ceapa verde, patrunjel, marar.