Tort de clatite picant este de fapt un aperitiv cu care iti poti impresiona musafirii. Coptul clatitelor necesita putin mai mult timp, dar se merita sa ne chinuim caci rezultatul este fenomenal de bun. Combinatia de branza, miere, lamaie, sunculita afumata (cui ii place poate sa foloseasca somon afumat), este fabuloasa. Servit pe paine toast integrala, initial prajita, apoi unsa cu putin unt cate o feliuta din tortul de clatite picant este un adevarat festin, un sandvis mai aparte decat cu ce suntem obisnuiti… . Daca va plac aperitivele mai deosebite va recomandam sa cititi si reteta Rulada de clatite, sau alte retete de aperitive, gustari in care folosim produsele Delaco, Retete Delaco.
Ingrediente Tort de clatite picant :
250 g faina
1 praf de sare
2 oua
250 ml lapte
25 g unt topit
400 g Crema de branza Natur-Ceva fin cremos cu smantana de la Delaco
1 lingura miere de albine
2 linguri cu suc de lamaie
1 lingura cu marar verde taiat marunt
1 lingura ceapa verde taiata marunt
1 lingura cu ardei iute taiat marunt
300 g sunculita afumata
Preparare Tort de clatite picant :
Intai pregatim compozitia pentru clatite. Punem faina intr-un vas, adaugam ouale, praful de sare sdi treptat laptel rece amestecand cu telul sau cu mixerul sa nu se formeze cocoloase. Adaugam si untul topit, amestecam si lasam sa stea 1 ora compozitia dupa care coacem 10 clatite.
Pentru umplutura amestecam Crema de branza- Ceva fin Cremos-Delaco cu mierea, sucul de lamaie, mararul, ceapa verde si ardeiul iute. Avem acum si umplutura trecem la montarea Tortului de clatite picant in felul urmator.
Ungem o clatita in strat subtire cu crema de branza, punem un rand de sunculita afumata(sau felii de somon afumat),punem deasupra o alta clatita care va fi si ea unsa cu crema de branza si acoperita cu sunculita… .
Pregatim astfel 4 clatite si acoperim cu a cincea clatita si obtinem astfel primul tortulet. Procedm la fel cu restul de clatite si mai obtinem inca un tortulet. Dam tortuletele de clatite la rece pentru a se inchega mai bine dupa care le taiem in 12 felii fiecare tort. Obtinem 24 de felii de tort de clatite.
Feliile de Tort de clatite picant se vor servi pe paine toast prajita si taiata triunghiular,prajita si unsa in strat subtire cu unt, iar peste punem o bucata de frunza de salata verde si deasupra o felie de tort picant. Veti savura cel mai delicios sandvis cu Crema de branza natur- ceva fin cremos !
PS. Eu as sugera ca unul din tortulete sa il preparati cu sunca afumata(prosciuto), iar celalalt cu somon afumat.