Cum se prepara Unt de casa la flacon ?
Pe vremuri de unde mixere si atatea electrocasnice??? Cu ele, sau fara ele, mereu gospodinele romance s-au descurcat foarte bine. Soacra mea povestea cum prepara untul in flacoane de plastic din smantana stransa, asa ca am incercat si eu metoda folosita de dansa. Am obtinut cel mai bun unt de casa pe care l-am mancat pana acum.
Colega mea prepara si ea Unt de Casa, dar cu o alta metoda. Daca va intereseaza rasfoiti si reteta ei.
Ingrediente Unt de casa la flacon:
900 g smantana de casa
1 flacon de plastic de 1.5 l sau 2 l
Preparare Unt de casa la flacon:
Zilele trecute am primit smantana de casa, asa injur la 900 grame si mi-am adus aminte de povestea soacrei. Am turnat smantana intr-un flacon de plastic de 2 l l-am inchis bine si am inceput sa il scutur, pardon am rugat fata cea mica sa scuture flaconul cu smantana in timp ce eu gateam alte bunatati.
Tot procedeul nu a durat mai mult de 60 minute. Dupa primele 30 minute untul incepea sa se separe. Dupa alte 30 minute am obtinut un unt de calitatea I. Din 900 g smantana am obtinut exact 400 g unt.
Nu se compara untul de casa cu cel cumparat. Va recomand sa incercati si voi sa preparati untul in casa ori de cate ori aveti ocazia. Nu veti regreta! Chiar daca nu scuturati ca si noi smantana in flaconul de plastic, chiar daca nu il bateti in putina, folositi cu curaj mixerul si veti obtine cel mai aromat unt din cate ati mancat vreodata !
Pofta Buna !