Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Vinete la gratar cu sos de patrunjel

Vinete la gratar cu sos de patrunjel


Imi plac foarte mult vinetele asa ca am incercat sa le pregatesc in foarte multe feluri. Una dintre retetele mele preferate sunt vinetele la gratar cu sos de patrunjel si usturoi, i se mai spune si sos chimichurri.
Acest sos chimichurri are origini argentiniene si poate fi o marinada perfecta pentru carne dar si legume. Poate insoti fripturi de miel, vita sau porc dar si peste si legume la gratar. Se imbina perfect cu vinetele dandu-le un gust si o savoare aparte.
Pot fi servite ca aperitiv dar si ca garnitura la o friptura rumena si suculenta.
Pentru a praji vinetele am folosit acest GRILL ELECTRIC HEG-K2000SS de la Heinner Electrocasnice, pe care il folosesc de ceva vreme si care imi este foarte la indemana.
Am prajit cu ajutorul lui carne, legume, peste, am facut frigarui dar si sandvisuri si chiar quesadilla.
Va las mai jos cateva caracteristici a acestui grill!!

grill-electric-SunsetGrill-HEG-K2000SS
  • este din inox, cu un design frumos si functii usor de folosit
  • placile sunt fixe, anitaderente si se curata foarte usor
  • placile se deschid la 180° dand posibilitatea de a gati diferite retete
  • are termostat reglabil asftel se poate regla temperatura in functie de tipul mancarii
  • manerul se pastreaza rece indiferent de temperatura folosita
  • gratarul este prevazut si cu o tava de colectare a grasimii


Vinete la gratar cu sos de patrunjel- Ingrediente

  • 5 vinete medii, de preferat mai subtiri
  • ulei de masline
  • sare
    • Sos de patrunjel
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 ceapa salota
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1/2 ardei iute rosu
  • 2 lg otet de vin
  • 1 lg oregano uscat
  • 150 ml ulei de masline
  • 2-3 lg apa rece
  • sare

Vinete la gratar cu sos de patrunjel


Vinete la gratar cu sos de patrunjel- Mod de preparare

Cum pregatim sosul de patrunjel- Chimichurri

Sosul de patrunjel-chimichurri se prepara extrem de usor eu am ales sa il pregatesc in minichoper insa la fel de bine se poate pregati maruntind ingredientele cu un cutit bine ascutit.
Deci pentru varianta rapida se marunteste in minichoper patrunjelul, apoi ceapa impreuna cu usturoiul si ardeiul iute.Se pun toate intr-un castronel, se adauga uleiul, oregano, sare, apa si otetul si se amesteca bine.

ingrediente sos patrunjel


Mai poti fi puse si toate o data in choper si mixat pana la consistenta dorita.
In varianta clasica, se toaca marunt patrunjelul, ceapa, usturoiul si ardeiul cu ajutorul unui cutit. Se adauga peste ele uleiul, otetul, sare, oregano, apa si se amesteca.

Vinete la gratar cu sos de patrunjel


Cum pregatim vinetele

Vinetele spalate se feliaza in felii egale cu o grosime 1/2 cm, se presara cu sare si se lasa intr-un castron cam 30 min cat sa lase zeama.

vinete


Se scot pe un prosop de hartie si se tamponeaza cu un alt prosop de hartie pana ce se indeparteaza toata zeama de pe ele.

vinete felii


Se stropesc cu ulei de masline si se prajesc pe gratarul incins pana ce lasa gratarul urme de rumenire.

vinete prajite la gratar


Pe masura ce se prajesc, se aseaza intr-un castron sau pe o farfurie adanca stropindu-se din belsug cu sosul de patrunjel.

preparare sos patrunjel


Se pot manca calde, ca aperitiv sau ca si garnitura la o friptura delicioasa.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram