Afinata clasica o vom prezenta in una din posturile ce urmeaza.
De data aceasta as dori sa va prezint o noua reteta foarte aromata de Afinata. Afinele , vanilia , romul si coniacul folosit la acest lichior de afine o sa va cucereasca de la prima degustare…. Sa vedem in cele ce urmeaza de ce avem nevoie pentru a prepara Afinata … .
Daca doriti o reteta clasica de afinata incercati aceasta reteta de Lichior de afine
Ingrediente Afinata :
1 kg afine
500 g zahar
500 ml vodka (se poate folosi si o palinca de fructe)
250 ml Rom
200 ml coniac
2 plicuri zahar vanilat (ar fi ideal daca ati avea pastaie de vanilie dar merge si varianta cu zahar vanilat)
Preparare Afinata :
Spalam in mai multe ape afinele si le lasam la scurs. Intr-un borcam mai mare de circa 3 litri punem un rand de afine, un rand de zahar pana epuizam aceste doua ingrediente. Lasam sa stea borcanul la soare, la loc mai calduros pentru 2 zile. In aceste doua zile scuturam borcanul cu afine de mai multe ori pe zi .
Dupa cele 2 zile de odihna la soare turnam peste afine alcoolurile si adaugam zaharul vanilat (sau pastaia de vanilie ). Lasam sa stea borcanul inca 4-5 zile la loc racoros (camara). Strecuram printr-o sita deasa, turnam in sticle si lichiorul nostru de acum este gata pentru a fi degustata.
Cu cat se invecheste mai mult cu atat este mai buna. Atentie ! Afinele ramase nu le aruncati ! Le lasati sa se scurga bine si le puteti pastra in congelator pentru a prepara o inghetata delicioasa sau o prajiturica rapida …
Spor sa aveti !
Comentarii recente
luminita
09/06/2015 at 14:20fetelor, voi unde mai gasiti ROM? nu esenta.. ROM la sticla, din aceea ce se bea prin carciumi odata si care era minunat la prajituri.. cu aroma puternica