In asteptarea primei zile de vara va recomand o bautura savuroasa cu gheata, perfecta pentru zilele calduroase ce vor veni!!
Daca sunteti fani cafea, atunci aceasta cafea cu lapte si sirop de trandafiri va fi rasfatul ce vi-l propun!!
Zilele trecute am primit de la Heinner Electrocasnice,acest ESPRESSOR HEINNER HEM-1140SS, este un espressor manual cu ajutorul caruia pot fi pregatite 2 cafele in acelasi timp datorita filtrului dublu de inox. Cu o pompa de presiune mare, de 20 bar, aparatul asigura extragerea aromei cafelei macinata, pentru un espresso sau cappuccino cu textura cremoasa.
Are un rezervor incapator, detasabil, cu o capacitate de 1,5 l, o plita de mentinere a cafelei calde, iar carcasa din inox face ca aparatul sa se integreze perfect in designul oricarei bucatarii.
Daca acest espressor v-a facut cu ochiul, avem in desfasurate pe pagina noastra de Facebook un CONCURS (27 Mai- 2 Iunie) in care premiul oferit de Heinner Electrocasnice este acest ESPRESSOR HEINNER HEM-1140SS
Nu sunt o bautoare de cafea, cred ca acum cateva luni am baut ultimul espresso, insa va pot spune doar ca espresso obtinut cu acest aparat, mie, mi-a placut mult.
A iesit cremos, aromat, cu o culoare intensa, gust placut si cu o spuma cremoasa si densa.
Cu siguranta un rol important in reusita unei bauturi bune o are si cafeaua folosita. Eu am folosit Lavazza, dar puteti folosi cafeaua preferata, chiar si decofeinizata.
Va las mai jos inca doua bauturi cu cafea pe care le-ati putea pregati pentru cei dragi!!
Cafea cu lapte si sirop de trandafiri- INGREDIENTE
- Pentru 2 pahare
- 200 ml cafea espresso
- 100 ml sirop de trandafiri
- 150 ml lapte rece
- cuburi de gheata
Cum pregatim cafeaua espresso
Cafeaua macinata se pune in filtrul de inox a aparatului cu ajutorul masurii din dotarea aparatului. Se preseaza cafeaua in filtru pana se obtine o suprafata plana, uniforma.
Se ataseaza filtrul cu cafea la aparat, se pune apa in rezervor, se porneste aparatul din butonul lateral si se selecteaza butonul pentru cafea, acesta fiind semnalizat printr-o lumina intermitenta.
Se aseaza sub filtru doua cescute sau o ceasca mare, apoi se roteste butonul din mijloc catre butonul luminos. In acest moment aparatul incepe sa functioneze.
Se opreste in momentul in care cestile/ceasca sunt pline. Concentratia cafelei poate fi realizata in functie de preferinta.
Pentru acest cocktail, concentratia trebuie sa fie una mai puternica dat fiind ca bautura finala mai contine si alte ingrediente. Espresso obtinut se lasa sa se raceasca inainte de a fi folosit.
Cum pregatim cafeaua cu lapte si sirop de trandafiri
Pentru acest cocktail nealcoolic avem nevoie de doua pahare inalte in care se pun cubuletele de gheata cat sa le umple pe trei sferturi.
Se pune peste gheata cate 50 ml de sirop de trandafiri (mai mult sau mai putin depinde si de gustul fiecaruia), se toarna apoi laptele rece iar la final cafeaua.
Pentru o prezentare frumoasa se decoreaza cu petale de trandafir si frunzulite de menta. In lipsa lor as opta pentru un mot de frisca, data viitoare am sa incerc!!
Inainte de a fi baut, se amesteca bine pana ce toate ingredientele se combina.
Puteti incerca acest cocktail si cu alte arome, eu am in plan cu un sirop de soc, lamaie si un sirop de afine. Pentru nebautorii de cafea, asa ca mine, va recomand aceste cocktail-uri de vara, sunt fresh, aromate si cu un boost de energie dat de espresso.
Sa aveti spor, imaginatie si pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!