Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lichior de Capsuni

Lichior de Capsuni

Lichior de Capsuni


Lichior de Capsuni
de multa vreme mi-am pus in cap sa prepar… Iata acum mi-am realizat dorinta. De abia astept sa degust acest Lichior de Capsuni cu iz de menta si ghimbir… .  In zilele ce urmeaza o sa mai avem si alte retete cu capsuni, care speram noi sa va fie pe plac… . Dar hai sa nu lungim mult vorba, caci timpul trece si trece sezonul capsunelor….

Ingrediente Lichior de Capsuni  :

1 kg capsuni
1.5 l vodka sau palinca de fructe (eu am folosit palinca de fructe)
500 g zahar
1 lamaie
½ cm ghimbir proaspat (este optional dar da un gust deosebit lichiorului)
4-5 fire menta

Lichior de Capsuni
Preparare Lichior de Capsuni :
Capsunile se spala si se curate de codite. Se aseaza intr-un borcan de cel putin 3 l. Printre capsuni se pune cateva fire de menta,1 bucata de ghimbir curatat si spalat(mai precis 1/2 cm ghimbir), coaja de rasa de la o lamaie si zaharul. Deasupra turnam palinca de fructe (sau vodka) inchidem borcanul cu un capac il scuturam bine si il punem la loc intunecos (camara) unde il vom tine timp de 3 saptamani. In acest rastimp se va amesteca de cel putin 2 ori pe zi in borcan. Dupa 3 saptamani  strecuram bautura rezultata , o turnam in sticle si putem degusta….Gustul  Lichiorului de Capsuni  atinge aroma maxima dupa ce a fost tinut si in sticle macar 1-2 saptamani, dar dupa cum am spus si mai sus se poate consuma si imediat …

Lichior de Capsuni

Lichior de Capsuni

Nota : Capsunile din alcool nu se arunca !!! Se lasa sa se scurga dupa care se pot pune la congelator si se pot folosi la inghetate sau la anumite prajituri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram