Lichior de Soc
Anul acesta am pregatit mai multe feluri de lichioruri. Printre cele preparate se enumera si acest Lichior de Soc care dupa parerea mea seamana la gust cu lichiorul Jagermeister, care este usor amarui. Daca va place gustul dulce-amarui atunci va recomand sa il incercati. Iarna servim Lichior de Soc, iar vara pentru a ne racori servim un delicios Sirop de Soc. Pentru a obtine 2 l de Lichior avem nevoie …
Ingrediente Lichior de Soc :
1 kg fructe de soc
1 l tuica de fructe sau vodka
1 l apa
500 g zahar
4 cuisoare
1 baton scortisoara
1 lamaie
Preparare Lichior de Soc :
Fructele de soc se spala si se desprind de pe mladite apoi se aseaza intr-un borcan mai mare de 5 l. Turnam deasupra alcoolul (tuica, palinca su vodca) si lasam sa stea timp de doua saptamani. Amestecam in borcan zilnic. Intr-un litru de apa fierbem 500 g zahar, batonul de scortisoara, cuisoarele si coaja razuita de la lamaie pana zaharul se topeste. Acest sirop il turnam peste continutul borcanului.
Lasam sa stea si cu acest sirop timp de 3 zile. Vom strecura apoi continutul printr-o sita deasa sau tifon. Lichiorul astfel obtinut il turnam in sticle si il lasam sa se definitiveze gustul si aromele timp de 2-3 luni. Dupa aceasta perioada putem servi acest Lichior de Soc, dar atentie doar cu masura !!!
La prima degustare mi s-a parut ca ar semana cu Jagermeister, dar sincer va spun ca si la doua si la a treia degustare aceeasi impresie am avut-o…. am servit si un prieten de-al casei mai trecut prin viata si acelasi verdict a dat si el. Gustul acestui lichior este asemanator cu Jagermeister-ul. A se consuma cu masura acest lichior. Va dorim spor la bucatarit bucate gustoase ! Speram sa ne recitim cu alte retete la fel de interesante.
Comentarii recente
Daniela
18/09/2017 at 08:18Doar comentarii „vesele” publicati?????