Ingrediente :
2.5 kg coarne,
2.5 kg zahar,
250 ml Rom,
250 ml vodca,
2 l alcool dublu rafinat,
Preparare:
Spalam coarnele in mai multe ape si indepartam eventualele codite ramase. Intr-un vas de plastic asezam coarnele spalate si peste el adaugam zaharul.
Le amestecam bine si le punem la loc caldut acoperit cu un prosop timp de 5-6 zile. In acest rastimp amestecam de mai multe ori in vas pana zaharul e topit si fructele lasa zeama . Coarnele impreuna cu zeama lasata o punem intr-o damigeana de sticla si peste ele adaugam 250 ml Rom , 250 ml Vodka si in cele din urma 2 l de alcool dublu rafinat. Scuturam cu grija damigeana o inchidem bine si lasam la loc racoros sa se intrepatrunda aromele pentru circa 3-4 saptamani ,timp in care, din cand in cand mai agitam” spiritele” din damigeana. Se va servi rece ca bautura aperitiva, foarte potrivita pentru doamne si nu numai…
Comentarii recente
Adela Zilahi
07/02/2012 at 14:33Ce culoare minunata!! Un rubiniu minunat! Pupicei!
Leila
07/02/2012 at 15:37Multumim , Adela . Merita incercata . Nu numai lichiorul e bun ci si compotul si dulceata …. O zi minunata sa ai !