Era o zi de Duminica si cum nu am pregatit nici un fel de desert aveam o pofta nebuna de ceva bun, de ceva dulce asa ca m-am pus sa pregatesc acest Smoothie cu naut.
Poate va sunt de folos si retetele de Smoothie de mai jos!
De prea multe ingrediente pentru a il prepara nu avem nevoie si se pregateste foarte usor si rapid. Avem nevoie de un blender sau de un mixer vertical si desertul nostru este gata in cateva minute, daca aveti banana inghetata, daca nu nici acest lucru nu este o problema adaugam cateva cuburi de gheata si se rezolva deficitul.
Din restul de naut ramas puteti prepara alte retete delicioase. Iata mai jos va prezentam cateva idei.
Smoothie cu naut – Ingrediente
1 cana naut din conserva Sun Food( cana folosita are 250 ml)
2 cani lapte ( daca aveti lapte de migdale este mult mai bun)
1 banana inghetata ( daca nu aveti la indemana banana inghetata puneti in plus
5-6 cuburi gheata in blender)
1/2 cana tahini( eu nu am avut dar am pregatit caci aveam ingredientele necesare la indemana)
2-3 lingurite cacao
1/4 cana miere ( sau sirop de artar)
1/4 lingurita scortisoara macinata
1 fiola esenta vanilie( sau miezul de la jumate de pastaie de vanilie)
cacao si seminte de susan pentru decor
Smoothie cu naut – Preparare
Nimic mai simplu de preparat decat acest Smoothie cu naut!
Dupa cum ziceam avem nevoie de un blender( sau mixer vertical). Punem in blender pasta de tahini ( daca nu aveti puneti 50 g susan, 3 linguri ulei de susan sau orice alt ulei care nu are gust si cateva picaturi de lamaie. Se face o pasta care este pasta tahini). La tahini adaugam cana cu naut.
Adaugam banana inghetata taiata, praful de cacao si mierea de albine cu esenta de vanilie.
Peste cele de mai sus adaugam laptele rece( puteti adauga si lapte de migdale, de cocos, ce va este pe plac), si porniti blenderul.
Lasati pana se omogenizeaza toate ingredientele. Daca se doreste se pot adauga in plus si cateva cuburi de gheata. Acest Smoothie cu naut se serveste rece.
Smoothie cu naut, bautura racororitoare si energizanta!!!
Era sa uit! Din zeama scursa de pe nautul din conserva, adica din aquafaba puteti pregati un delicios Mousse de ciocolata, dar si o Maioneza super!!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!