Vin Fiert cu Fructe este un vin aromat caruia nu poti sa ii spui nu cand miresmele de fructe si amestecul de condimente te izbeste.Iti pune sangele in miscare, dar atentie recomandam a fi consumat cu masura, masura fiind paharul si nu sticla ! Este foarte inselator.Doar in momentul in care te ridici iti dai seama ca poate totusi ai sarit gardul cand ai luat decizia sa iei si a doua masura la bord.
Ingrediente Vin Fiert cu Fructe:
1 l vin rosu,
10 linguri zahar(sau mai mult in functie de cat de dulce va place sa il beti),
1 lingura amestec condimente pentru vin de la Fuchs,
1 lingurita piper negru boabe,
1 portocala,
1/2 lamaie,
Preparare Vin Fiert cu Fructe:
Intr-o craticioara punem vinul la fiert. Cand da in clocot adaugam 10 linguri zahar (mai mult sau mai putin in functie de gustul fiecaruia). Spalam portocala si lamaia. Portocala si jumatatea de lamaie o taiem felii si o adaugam la vinul care fierbe. Tot atunci adaugam 1 lingurita de piper negru boabe si 1 lingura de amestec de condimente pentru vin de la Fuchs (imi place acest condiment deoarece contine anason,scortisoara bucati,seminte de cardamon,bucati de ghimbir,coji de portocala,cuisoare ). Lasam sa dea cateva clocote cu toate ingredientele enumerate si servim fierbinte. Este deosebit de bun si daca este servit rece cu cuburi de gheata.
[amd-yrecipe-recipe:119]
La Multi Ani !
Comentarii recente
Lulu
22/01/2012 at 22:20Asa ceva este bun si ca medicament dar servit cu atentie sau mai bine zis cu masura!
Dragele mele,pentru ca-mi sunteti dragi,pentru ca ceea ce faceti faceti cat se poate de bine si frumos,aveti un premiu de la mine daca intrati pe blogul meu sa-l ridicati;va pup si o seara frumoasa in continuare!
Alina
23/01/2012 at 00:00La vremea asta nesuferita tare mi-as dori sa ma astepte cineva – nu spui cine :))) cu asa fiertura 😀
Leila
23/01/2012 at 01:02Te astept eu cu draga inima chiar daca la noi vine primavara dupa cum vad 😉 :*
Leila
23/01/2012 at 01:03Multumim , Lulu :* Multi pupicei :*
Mihaela Radulescu
12/02/2012 at 23:36La vremea asta de afara ,este grozav acest „ceai”.
Leila
13/02/2012 at 08:59Da , mai ales seara o canuta cu „ceai” fierbinte nu strica 😉 :))
Învârtită cu nucă | Selgros Cauta Pasiunea
12/12/2018 at 23:46[…] În ambele cazuri era delicioasă și o savuram cu poftă de fiecare dată. Tata era responsabil cu vinul fiert și cu saramura din mușchi afumat, fript pe grătar în jarul de la sobă. Cam așa arăta o […]