Inceputul de octombrie vine cu must dulce si parfumat dar si cu fripturi suculente pregatite pe indelete, pastrama de oaie la gratar sau orice alte bunatati din carne.
Astazi va propun aceste coaste de berbecut la cuptor, sunt fragede si gustoase numai bune de savurat langa o carafa de must proaspat stors sau vinul preferat.
Gustul final a acestei fripturi de berbecut este dat de condimentele folosite. Eu am ales sa folosesc un amestec de menta, rozmarin, coaja de lamaie, chilli, miere, piper ce au dat o savoare aparte carnii. Bineinteles ca nu a lipsit si vinul, foarte important in fragezirea fripturii pe langa timpul de marinare la frigider.
Calitatea carnii folosite este foarte importanta, de aceia recomand ca intotdeauna sa o achizitionati din surse sigure, din magazine in care prospetimea si siguranta alimentara sunt puse pe primul loc.
Va propun inca doua retete pentru un pranz copios si gustos !!
Si pentru a va fi mai usor sa pregatiti aceasta reteta, am pregatit si un video in care puteti vedea cat de usor se face!!
Coaste de berbecut la cuptor- RETETA VIDEO
Friptura de berbecut
Coaste de berbecut la cuptor- Ingrediente
- coaste de berbecut
- 2 linguri miere
- coaja si zeama de la o lamaie
- menta si rozmarin, proaspete
- 1 lingurita chilli
- 4 catei de usturoi pisati
- 150 ml vin alb
- 50 ml ulei de masline
- sare si piper
- crengute de rozmarin
- 3 cepe salote
- rosii cherry
Cum pregatim cea mai buna friptura de berbecut
Menta si rozmarinul tocate marunt se amesteca cu coaja si zeama de lamaie, mierea, chilli, usturoiul pisat, piper, uleiul de masline si 2-3 linguri de vin alb.
Coastele de berbecut se condimenteaza cu sare si se ung din belsug cu tot amestecul de mai sus.
Se aseaza intr-o forma de graten unsa cu ulei de masline, se adauga restul de vin si crengute de rozmarin.
Se acopera cu folie si se da la rece pana a doua zi.
Se scoate forma din frigider si se lasa cam 30 min pana ajunge la temperatura camerei. Se acopera cu o folie de staniol apoi se introduce in cuptorul preincalzit la 220 grade C pentru 30 min.
Apoi se scoate, se adauga ceapa salota taiata in sferuri, se acopera din nou si se mai tine la cuptor 60 min la 170 C.
Se adauga deaspupra rosiile cherry si se mai lasa inca 20 min.
Se scoate din cuptor si se mananca alaturi de o salata de sfecla rosie cu hrean sau muraturile preferate.
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!