Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi, reteta culinara. Cum se prepara Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi.Friptura pentru masa de Pasti. Cea mai buna friptura de miel. Salata de sfecla rosie
Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi-Ingrediente
carne miel taiata in bucati
6-7 linguri cu untura(se poate folosi si ulei )
10 catei de usturoi ( ptr. impanat )
slanina afumata (clisa, ca pe la noi in Bihor)
vreo 500 ml
apa
rozmarin (proaspat sau uscat din care avem )
sare, piper
Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi-Preparare
Se fac mici taieturi in carne cu virful unui cutit si in taietura asezam felii de usturoi taiate in doua sau patru si felie de slanina afumata.
Dupa ce am impanat astfel bucatile de carne le saram si piperam din abundenta si le asezam in tava in care am pus untura.
Presaram deasupra rozmarin, mai punem vreo 2-3 catei usturoi taiati, cateva felii de slanina taiata subtire si turnam turnam peste ele 500 ml vin si apa cat sa acopere carnea.
Punem tava in cuptorul preincalzit, lasam sa se prajeasca cca 40 min. dupa care intoarcem bucatile de carne si lasam mai departe sa se prajeasca pana scade zeama si bucatile de carne sunt rumenite.
Aceasta friptura se mananca alaturi de Salata de sfecla rosie si hrean
.
Mentiuni:
Friptura o servim cu piure de cartofi si neaparat cu salata de sfecla rosie si hrean.
Comentarii recente
marada
09/08/2009 at 16:02Eu nu mai coc sfecla rosie. Asa nu isi pierde din calitati. Poate e mai buna coapta, dar…