Ingrediente :
1 buc coasta de miel cu pulpa din spate
300 gr organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi)
3 oua fierte
1 ou crud
patrunjel verde tocat
2 catei usturoi pisati
sare, piper dupa gust
piper boabe
Necesare ptr fiert organele:
sare
3 catei usturoi pe care ii punem cu organele la fiert
1 foaie de dafin
Ce punem in tava alaturi de Coasta umpluta?
4 cepe taiate felii mai groase
4 catei usturoi taiati pe jumate
3 morcovi taiati rondele mai grosute
Mai avem nevoie de 500 ml vin alb demisec si 5 linguri mari de untura ptr copt
Preparare:
Fierbem organele de miel in apa cu sare ,la care mai adaugam 1 frunza de dafin. boabe de piper , 3 catei usturoi. Dupa ce au fiert , le scoatem si se lasam la racit.Se da prin masina de tocat carne. Ouale fierte (3 la numar ) se taie marunt si se adauga la organele tocate. La acestea mai adaugam 1 ou crud, patrunjel verde tocat marunt , sare, piper dupa gust. Se amesteca totul bine si trecem la pregatirea coastei de miel care va fi umplut cu acest amestec.
Pielita de pe coasta si pulpa o desprindem de catre carne cu grija , in asa fel incat sa nu se rupa(eu m-am folosit de coada de la o lingura de lemn la desprins). Sub pielita desprinsa introducem umplutura de mai sus si o repartizam uniform pe toata suprafata. Dupa ce am terminat de umplut spatiul pe unde am introdus umplutura o coasem. Condimentam coasta astfel umpluta cu sare si piper din abundenta.
Intr-o tava punem untura , peste asezam 4 cepe taiate felii mai groase, 4 catei usturoi taiati pe jumate si 3 morcovi taiati rondele mai grosute. Deasupra acestor legume asezam coasta de miel si apoi adaugam cele 500 ml vin .
Dam tava la cuptor si o lasam la copt si din cand in cand o mai stropim cu zeama ce se formeaza in tava.O lasam la copt pana in momentul in care e frumos rumenita si furculita intra usor in pulpa.
Dupa ce e gata prajita se scoate pe un platou coasta si langa se aseaza legumele cu care a fost prajit.
Se serveste feliata alaturi de salata de sfecla rosie si hrean
Comentarii recente
pansy
16/04/2011 at 14:14asta e o bunatate.mama facea mereu la paste,eu inca nu m-am invrednicit