Ingrediente
O pulpa de miel
2 oua
o lingura de pesmet
2 linguri de faina
200 gr fistic
o capatina de usturoi
ierburi provance(cimbru,rozmarin,busuioc,salvie)
boia dulce
o lingura de mustar
500 gr fasole verde pastai
ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare
Pulpa de miel se spala apoi se pune la fiert pentru 50 min in apa cu sare si cativa catei de usturoi.
Dupa ce a fiert,se scoate si o condimentam bine cu un amestec de sare,piper si boia dulce.
Separat batem ouale cu putina sare,adaugam mustarul,ierburile provance,pesmetul,faina si 3/4 din fisticul maruntit.Pulpa condimentata se imbraca in compozitia care am preparat-o ,se aseaza intr-o forma de graten in care am pus 4-5 linguri de ulei de masline.Presaram pe toata suprafata pulpei si restul de fistic,iar langa ea asezam catei de usturoi in coaja usor presati.Se tine la cuptor timp de 40 min pana ce crusta capata o culoare aurie.
Intre timp fierbem fasolea pastai(eu am folosit pastai de la congelator) in apa cu sare.Dupa ce pulpa s-a facut o scoatem pe un platou iar in uleiul ramas de la ea sotam timp de 5-7 min fasolea verde.
Se prezinta pe platou insotita de garnitura de pastai.
Comentarii recente
Gospodina de Criza
15/04/2010 at 14:47Dar gatiti miel, intr-o veselie!
Il prefer pe acesta. Ce reteta! Su-per!
MONONOKE KITCHEN
15/04/2010 at 18:36Senzationale ultimele doua retete
cu miel! Mi le-am pus la semne
de carte, sa ma dedau cat mai curand!
Multumim.
pansy
15/04/2010 at 23:02interesanta imbracamintea mielului !
Lory
16/04/2010 at 19:47Gospodina de Criza multumesc mult.
Am vrut sa le prepar si altceva inafara de clasica friptura la tava.Si zic eu ca am nimerit-o 🙂 fiindca cat ai clipi au ramas farfuriile goale :))
Lory
16/04/2010 at 19:50MONONOKE KITCHEN nu ai sa regreti daca ai sa le incerci.Aceasta in crusta pastreaza carnea frageda si suculenta.Iar crusta are un gust minunat
Ma bucur ca sunt pe placul tau
Lory
Lory
16/04/2010 at 19:51pansy cred ca si alt tip de carne ar merge invelita in aceasta crusta.
Am sa experimentez 🙂
Lory
Irina
17/04/2010 at 08:40Nu prea imi place mie mielul dar al tau arata excelent!
sarah
18/04/2010 at 13:27inmeniul nostru saptamanal carnea de mile este nelipsita.notez aceasta reteta.cam scump pe aici fisticul dar cred ca merita.o zi minunata
Lory
18/04/2010 at 17:40Sarah si la noi e foarte scump fisticul 🙁 cam 11-12 euro kg …il poti inlocui cu migdale daca sunt mai accesibile la pret.
Dar macar o data se merita sa o faci :).
Spor la lucru!
Lory
Lory
18/04/2010 at 20:46Irina multumesc mult de apreciere
Lory