Nu este an ca de sfintele Sarbatori Pascale sa nu prepar acest Stufat de miel, dar nu stiu cum s-a facut ca am omis de fiecare data sa trag in chip acest preparat atat de cunoscut. Totusi eu tin sa scriu exact cum il prepar eu pentru a ramane copiilor mei aceasta reteta si dupa ce eu nu voi mai fi sa le-o prepar. Va recomand sa rasfoiti si Retetele traditionale de Pasti.
Ingrediente Stufat de miel :
1 kg carne de miel
3 legaturi ceapa verde
3 legaturi usturoi verde
1 legatura marar verde
1 legatura mare patrunjel verde
1 ceapa uscata
100 ml ulei
sare, piper
1 lingurita boia
Preparare Stufat de miel :
Ceapa uscata se taie marunt . Ceapa verde si usturoiul verde se taie rondele si frunzele inclusiv. Carnea se taie portii potrivite.
Calim ceapa pe 100 ml ulei, adaugam carnea portionata si condimentam cu sare, piper si boia.
Adaugam acum ceapa si usturoiul verde taiat turnam peste apa cat sa acopere putin carnea si lasam sa fiarba circa 30 minute. La final adaugam mararul si patrunjelul verde lasam sa dea un clocot si tragem deoparte.
Se serveste fierbinte cu paine proaspata, iar dupa va recomand sa savurati o Feteasca Neagra sau un Cabernet Sauvignon.
Comentarii recente
Lucia
09/04/2015 at 03:29Am facut-o . E delicios, fara probleme !