„Ingredientul secret” este o platforma Electolux unde, in fiecare luna se propune un ingredient. Am hotarat ca ingredientul secret, Ghimbirul sa il folosesc la aceste Aripioare Indoneziene. Multe informatii interesante veti gasi despre Ghimbir la Ingredientul secret: Ghimbirul.
In luna Mai, Ingredientul secret este Sparanghelul si sunt nerabdatoare sa incerc reteta propusa de Paolo Pettenuzzo, si astept cu nerabdare sa aflu care vor fi celelalte ingrediente secrete propuse.
Asa ca va invit sa va alaturati si voi pentru a afla luna de luna, ingredientul secret propus de Electrolux, de a afla multe lucruri interesante despre fiecare ingredient si retete deosebite.
Alte retete interesante veti gasi in sectiunea Retete cu Carne de Pasare.
Ingrediente Aripioare Indoneziene :
10 bucati aripioare pui
Igrediente Marinata :
1 ceapa mica
3 catei usturoi
4 cm ghimbir
5 linguri unt de arahide
1 lingurita zahar brun
2 linguri sos de soia
1 lingura sos chili (nu am avut si am folosit 1 ardei chili maruntit)
100 ml lapte
1 lingurita otet de orez (daca nu aveti folositi otetul de mere)
1 lingura ulei de orez (e bun si cel de floarea soarelui)
Preparare Aripioare Indoneziene :
Incingem uleiul si prajim la foc iute ceapa, usturoiul, ghimbirul date pe razatoarea fina. Adaugam untul de arahide, sosul de soia, sosul de chili (sau chili maruntit), otetul, laptele si zaharul.
Amestecam si fierbem 3-4 minute obtinand un sos mai consistent. Condimentam daca mai e necesar cu sare. Lasam sa raceasca si aripioarele se dau prin aceasta pasta, sos lasandu-se la rece pentru cel putin 1 ora.
Eu le-am lasat de pe o zi pe alta.
Aripioarele se vor praji pe putin ulei de orez(floarea soarelui) in tigaie de teflon si le vom servi cu orez fiert si morcovi sotati cu sos de soia si presarat cu frunze de coriandru. Aripioarele marinate se pot praji si pe gratar ele fiind mult mai gustoase.