Si aceste Aripioare Lipicioase Picante sunt una din retetele preferate de noi.
In ultima vreme se pare ca am dat-o pe mancarurile dulci-acrisoare si picante si care se prepara mai usor. Va recomand sa incercati si voi aceste Aripioare Lipicioase Picante. Am servit capul familiei dupa aceste aripioare cu un Maiastru Merlot de la Crama Oprisor. Vinul are o culoare extrem de intensa, “murdareste” paharul, cu note puternice de visine si cirese negre super coapte, gust intens fructat de visine si fructe de padure, tanini zvelti dar bine integrati, un vin foarte proaspat recomandat pentru mesele mai lungi….Va recomandam sa rasfoiti si sectiunea Retete cu Carne de Pasare .
Ingrediente Aripioare Lipicioase Picante :
12 bucati aripioare
1 ardei iute chili
2 lingurite praf de chili
3 lingurite ghimbir proaspat ras
coaja razuita de la 2 lamai sau lime
10 linguri ulei
2 linguri coriandru proaspat maruntit (sau uscat daca nu aveti proaspat )
8 linguri sos de soia
3 linguri miere de albine
1 lingurita sare
Pentru Ornat :
coaja razuita de lamaie sau frunze de coriandru
Preparare Aripioare Lipicioase Picante :
Indepartam varfurile de la aripioare dupa care le taiem in doua pe la articulatie. Ardeiul chili proaspat se taie marunt se pune intr-un vas in care adaugam ghimbirul ras, praful de chili, si coaja razuita de lamaie sau lime si 1 lingurita mica cu sare si le amestecam. Cu acest amestec frecam bine aripioarele dupa care le acoperim si le punem la rece pentru cel putin 3 ore.
Intr-un wok sau tigaie mai mare punem uleiul la incins si peste punem aripioarele. Scuturam , amestecam mereu si prajim aripioarele timp de 12 minute pana devin crocante si frumos rumenite(daca mai e nevoie mai puteti adauga putin ulei). Scoateti aripioarele pe servet de hartie.
In wok unde am prajit aripioarele peste uleiul ramas adaugati coriandrul maruntit si prajiti timp de 40 de secunde. Asezati inapoi peste coriandru aripioarele prajite si continuati sa le prajiti impreuna inca 2 minute,apoi turnati deasupra mierea de albine, sosul de soia si lasati mai departe pe foc pana mierea se topeste si se formeaza un sos.
Asezati aripioarele pe un platou turnati deasupra sosul format si presarati totul cu coaja de lamaie sau lime sau cu frunze de coriandru.