700 g aripioare pui,
sare,piper boabe,
1 buc morcov,
1 buc patrunjel radacina,
1 catel usturoi,
3-4 oua,
faina,
1 pachet fulgi de porumb,
sare,piper macinat,
ulei pentru prajit,
PREPARARE:
Curatam legumele, le taiem in patru. Punem apa rece intr-o oala si adaugam aripioarele curatate si taiate in doua cararora le taiem varful (le putem lasa si intregi, dupa preferinta fiecaruia).Adaugam 1 lingurita sare, morcovul, patrunjelul, catelul de usturoi si 1 lingurita piper boabe dupa ce am spumat initial supica si lasam la foc mic pana aripioarele sunt fierte. Se scot din supa si le lasam la racit. Intr-o farfurie spargem ouale si le condimentam cu putina sare.In alta farfurie punem cateva linguri de faina si separat pe o alta farfurie punem fulgii de porumb pe care initial ii zdrobim putin.
Condimentam aripioarele cu sare si piper macinat dupa care le dam prin faina, ou si apoi prin fulgii de porumb.
Incingem ulei intr-o tigaie si prajim aripioarele pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Cand sunt rumenite le scoatem pe servet de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei si le putem servi cu o garnitura de cartofi pai sau legume sotate alaturi de un sos de maioneza fiarta cu usturoi .
Comentarii recente
artlotus
12/08/2011 at 11:11Buneeeeeeeeee!
Leila
12/08/2011 at 14:37Sunt de acord cu tine artlotus :))
pansy
12/08/2011 at 15:54am mai vazut tipul asta de pane,sau sa-i zicem porumbe ?dar inca nu l-am incercat.
Leila
12/08/2011 at 16:09Merita sa il incerci Geta 🙂 Te sarut mua !
Anca
12/08/2011 at 16:53Foarte bune, eu am incercat si cu copanele de pui sau uneori chiar si pentru snitele folosesc aceasta combinatie cu porumb. Insa eu nu fierb niciodata aripioarele sau copanele. Oricum sunt delicioase.
ophelia1983
12/08/2011 at 20:50ca la KFC 1 evident mult mai sanatoase! yamii!