Ingrediente :
500 gr carne curcan,
3 linguri zahar,
1- 1/2 lingurita sare;
3 linguri sos Teriyaki de la Fuchs,
1 lingurita sos Worcestershire,
1 lingurita Chili,
3 oua,
faina,
1/2 lingurita praf de copt,
200 ml apa minerala,
sare,
ulei pentru prajit,
Preparare:
Intr-un vas punem toate ingredientele pentru asa zisul bait in care vom tine carnita la rece circa 1-2 ore . Adica , amestecam 2 linguri zahar, sare, sos Teriyaki, sos worcestershire , Chili si la acest amestec adaugam carnita de curcan taiata fasii subtiri. Amestecam bine ca fasiile de carne sa se impregneze cu acest bait , acoperim vasul si dam la rece pentru circa 1-2 ore .
Pregatim mantaua cu care vom panira carnita. In vas punem cele 3 oua impreuna cu cei 200 ml apa minerala , mixam apoi adaugam treptat faina (cat sa obtinem un amestec ca de clatite putin mai gros ) sare dupa gust si 1/2 lingurita praf de copt. In acest aluat tavalim bucatile de carne apoi le prajim in ulei incins. Se scot pe servet de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei si se pot servi ,dupa preferinta cu sos tartar, ketchup , pasta de hrean , sau de ce nu …se pot servi alaturi de o garnitura de orez .
De aceasta data am pregatit langa aceste bastonase panirate un sos facut din maioneaza fiarta ,smantana ,usturoi,patrunjel verde si smantana .
Pofta Buna !
Reteta sosului o gasiti dand clic aici Sos de maioneza fiarta cu usturoi
Comentarii recente
sarah
22/07/2011 at 12:40foarte faine mai ales pentru pacalit copiii sa pape… si adultii :D.pupicei