Pe aceste calduri numai chef nu ai de stat pe langa aragaz sau cuptor, dar totusi trebuie sa si mancam. Asa ca am pregatit aceste Chiftelute de curcan cu glazura in doar 30 minute si alaturi am servit un vin alb bine racit Zifandel Alb din gama Caloian , editie limitata – de la Crama Oprisor.
Mancarea buna cere si un vin pe masura!
Creat pentru o ediție limitată, vinul CALOIAN Zinfandel Alb, proaspăt și ușor picant, se bucură de o aciditate bine integrată în corpu-i fin şi elegant. Intensitatea aromelor de flori de cireș și de portocal completează gustul sprințar de caise în pârg.
În România, primul hectar din soiul Zinfandel (it. Primitivo) a fost cultivat de Crama Oprișor. Vinificaţi, strugurii roșii s-au preschimbat în inegalabilul CALOIAN Zinfandel Alb.
CALOIAN să fie, din Belșug și Vie!
Chiftelute de curcan cu glazura – Ingrediente
500 g carne de curcan tocat
2 lingurite ceapa prajita ( se gaseste in comert)
1 lingurita fulgi de usturoi ( sau 2 catei rasi)
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat
1 lingura sos de soia
1 ou
1/4 cana pesmet
Ingrediente pentru glazura
3 linguri miere
2 linguri ulei susan ( sau de floarea soarelui daca nu aveti de susan)
2 linguri sos de soia
1 lingurita ghimbir proaspat ras
1 lingurita de sos iute( puteti folosi ce sos iute va place sau se poate renunta la el)
Alte ingrediente
seminte de susan prajite ( circa 2 linguri)
cozi de ceapa verde sau patrunjel verde taiat marunt pentru ornare
Chiftelute de curcan cu glazura – Preparare
Intr-un vas punem toate ingredientele scrise mai sus si amestecati totul pana se omogenizeaza. Gustati si vedeti daca mai e nevoie de sare sau piper. Formati chiftelute din compozitia rezultata.
Chiftelutele se pun pe hartie de copt intr-o tava si se prajesc la 190 grade Celsius in cuptorul preincalzit.
Eu le-am prajit in friteuza cu aer cald la 190 de grade timp de 15 minute astfel am evitat incalzirea in bucatarie, dar nici miros de prajeala nu am avut in bucatarie.
La jumatatea timpului le-am intors si am continuat prajirea in friteuza.
In timp ce chiftelutele se prajesc am pregatit glazura de miere.
Intr-un vas am pus toate ingredientele scrise mai sus si am incalzit amestecul lasand sa dea 3-4 clocote. Am luat de pe foc glazura astfel obtinuta si am pus-o deoparte.
Chiftelutele prajite se scot si se lasa la odihna timp de 3-5 minute.
Glazura se toarna peste chiftelute, se amesteca si se presara cu seminte de susan si cozi de ceapa taiata marunt sau patrunjel verde.
Se vor servi cu orez sau ca atare.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!