Ingrediente ptr clatite 20 clatite:
10 linguri mari de faina
2 oua
1/2 lingurita sare
20 gr drojdie
50 ml ulei
apa minerala
Ingrediente umplutura :
400 gr carne tocata
1 ardei gras
pasta de ardei (boia dulce)
2buc ceapa
1 cutie ciuperci felii (sau 300 gr ciuperci proaspete)
sare, piper dupa gust
ulei
300 gr cascaval razuit
Ingrediente ptr. panirat clatitele:
3 oua
pesmet
faina
sare
Cum procedam :
Punem in blender cele 10 linguri faina, ouale , drojdia , sarea si un pic de apa minerala si dam la turatia maxima . Se adauga treptat apa minerala pana ajungem la consistenta dorita a aluatului de clatite. Adaugam si cele 50 ml ulei in compozitie. Coacem clatitele in tava de teflon fara sa adaugam ulei . Obtinem (adica atat am obtinut eu ) 20 clatite.
Ne ocupam acum de umplutura. Ceapa si ardeiul gras il taiem marunt . Le punem la calit pe cca 100 ml ulei , adaugam apoi carnea tocata, sare , piper dupa gust , 1 lingurita boia dulce , si apoi ciupercile. Calim impreuna pe foc inca aproximativ 2 minute apoi punem apa cat sa acopere compozitia. Lasam sa fiarba pana scade apa si se formeaza un sos mai gros. Se amesteca si se trece la umplutul clatitelor .Pe fiecare clatita punem circa 2 linguri de umplutura , deasupra punem cascaval razuit.
Se ruleaza clatitele , se baga capetele , se dau prin faina, ou si apoi prin pesmet . Se pun la copt in ulei incins .
Se servesc calde cu sos de usturoi, tartar sau cu ce doriti fiecare .
Comentarii recente
mariette
29/04/2011 at 21:34Ce fain arata,par crocante si gustoase!
pansy
30/04/2011 at 01:48o bunatate clatitele tale! interesnta ideea cu pane-ul.
Rocsy Ciobanu
14/06/2012 at 11:01Un preparat foarte bun Pup!