INGREDIENTE:
700-800 g kaizer,
1 bucata cocos de casa ( pui de casa , oratanie crescuta la curte ca e mai fibroasa decat cea crescuta la gramada cu concentrate . Dar in lipsa de asa ceva face fata si puiul sau gaina luata de la magazin ) ,
1/2 l vin alb dulce ,
1 l supa de carne (daca nu avem putem folosi cubuletele de supa din care preparam supa necesara retetei),
100 ml tuica ,
50 ml otet ,
2 linguri miere de albine ,
boia,piper macinat ,
patrunjel verde tocat ,cimbru macinat,
PREPARARE:
Se taie circa 300 g kaizer fasii .Restul de kaizer feliat il punem deoparte. Fasiile de kaizer taiate se pune cu 50 ml apa la calit pana incepe un pic sa lase untura.
Bucatile de carne de pui (cocos, gaina ) se codimenteaza din abundenta cu piper si boia dulce, olecuta de cimbru macinat , si sare ,dupa care se aseaza peste bucatile de kaizer calite. Acoperim cu feliile de kaizer ramase bucatile de carne condimentate si trecem la urmatoarea faza .
Intr-o cana punem mierea, tuica si otetul si le amestecam bine apoi turnam peste carne. Adaugam vinul si supa de carne ,presaram deasupra patrunjelul tocat.
Acoperim toata „minunatia” cu un capac si-l dam la cuptor unde il vom tine cca 90 minute ( sau pana cand carnea se patrunde usor cu furculita. Daca carnea nu e facuta si „zemurile” scad mai putem adauga putina supa sau apa).
Putem servi alaturi cartofi natur sau garnitura de orez .
Pofta Buna !
Comentarii recente
Paine taraneasca cu cartofi fara framantare
09/03/2017 at 09:34[…] banii. Nu numai paine pot pregati in ea ci si multe alte fripturi ca de exemplu Ciolan cu bere, sau Pui pe ciolan, sau “Adidasi” la cuptor. Toate aceste fripturi facute in Oala de Fonta sunt mul mai […]