Ingrediente:
pulpe pui
slanina afumata taiata bucatele mai lungi ptr impanat
fasii mai late de slanina ce o vom folosi ca si capac la copanelele umplute
usturoi ptr impanat taiat si el fasii
rama pentru uns capacul
Pentru umplutura folosita la copanele: 1 buc ficat crud de pui
1 ou fiert
1/2 felie paine
patrunjel verde tocat
sare, piper
Azi am facut cateva pulpite la cuptor pe capac. Am incercat sa impac pe toti din casa in urmatorul fel .
Am luat cateva pulpe de pui le-am curatat , am dezosat partea de jos a pulpei dizlocand osul. Am taiat apoi pulpa in doua pe la articulatie si le-am condimentat cu un pic de sare. Copanelul de jos l-am umplut cu un amestec pe care vi-l descriu in cele ce urmeaza, iar partea superioara a pulpelor le-am impanat cu clisa (slanina afumata ) si bucatele de usturoi,le-am sarat si asezat pe capacul uns cu rama. capacul il asez peste un vas in care pun apa.
Umplutura consta din 1 ficat de pui crud taiat marunt,1 ou fiert razuit, patrunjel verde tocat, jumate felie paine muiata in lapte apoi stors, sare, piper . Se amesteca totul bine si apoi copanelele dezosate le-am umplut (in locul osului scos am pus umplutura). In partea inferioara a copaneleor am pus o fasie mai lata de slanina pe care am prins-o cu scobitori ,iar deasupra am pus deasemeni 2 fasii de slanina ,capac prinse in acelasi mod cu scobitori de catre carne. Le asezam si pe acestea langa pulpitele impanate ,mai punem in tava 3-4 catei usturoi si cateva feliute de slanina si dam totul la cuptor.
Servim cu mujdei de usturoi cu smantana si cartofi pai.
Pofta Buna !!!!
Comentarii recente
LORY
06/04/2008 at 22:18Felicitari pentru filmulete sunt superr !!!
de reteta nu mai spun…mmmm
Leila
07/04/2008 at 01:23ne descurcam cum putem ….. pupice