Am pregatit multe preparate la friteuza cu aer cald asa ca acum a venit si randul acestor Crispy de pui la friteuza. Pot sa zic ca de multe ori m-a salvat friteuza de la caldurile mari din bucatarie mai ales in timpul verii. Ce imi place la ea e ca, cosul este destul de incapator, are o capacitate de 5 l, deci pot fi pregatite deodata portii suficiente pentru intreaga familie.
Este foarte usor de manevrat, setat si curatat, asa ca in scurt timp poate fi cel mai folosit aparat din casa. Se pot pregati cu ajutorul ei, cartofi pai, legume in crusta crocanta, carne, produse de patiserie din aluat foitaj, dospit, briose si multe altele.
Mai multe detalii tehnice despre FRITEUZA CU AER CALD HEINNER HAF-B2000WH , clic pe denumirea alaturata.
Va las mai jos inca doua retete ce le puteti face la Air Fryer si pe care vi le recomand.
Crispy de pui la friteuza – Ingrediente
Marinada pentru pui:
500 g muschiulet de pui
4 linguri maioneza
O lingura muștar
Un cățel de usturoi pisat
Amestec pentru pane:
1 linguriță sare
1/2 linguriță piper
1/2 cana Pesmet
1/2 cana fulgi de porumb mărunțiți
1/4 linguriță boia dulce afumata( sau boia iute)
Crispy de pui la friteuza – Preparare
Intr-un vas se combina maioneza cu muștarul și cățelul de usturoi pisat. Se pun în acest amestec mușchiuleții de pui. Lăsați la marinat la rece aproximativ 1-2 ore sau peste noapte, dar puteti sa le si pregatiti imediat. Cu cat sta mai mult carnea in acest amestec cu atat ea este mai frageda.
Înntr-un alt vas amestecam pesmetul cu fulgii de porumb și condimente. Bucățile de pui se dau prin acest amestec.
Se porneste friteuza sa se incalzeasca. Dupa ce s-a incalzit timp de 5 minute ungem cosul friteuzei cu putin ulei si asezam bucatile de pui.
Setam friteuza la temperatura de 200 grade Celsius si prajim carnea 6-7 minute pe o parte, după care le întoarcem și le lasam tot acelasi timp.
Se scot si se pot servi cu diferite sosuri care va sunt pe plac. Eu am preferat sa pun alaturi un chutney, altii au preferat un sos de maioneza fiarta cu usturoi.
Acesti crispy de pui putem sa ii pregatim inainte si sa ii congelam. Cand avem nevoie scoatem din congelator un pachetel cu crispy si incalzim friteuza cu aer cald la 200 grade, ungem cosul cu putin ulei si punem bucatile de carne congelata in cos.
Daca le punem congelate timpul de coacere pe o parte va fi mai mare, undeva la 12-13 minute.
Alte retete in care am folosit friteuza cu aer cald gasiti in imaginile de mai jos.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!