Ingrediente:
1 cana de orez,
500 g ficat pui,
1 legatura patrunjel verde,
1 bucata ceapa de marime mijlocie,
sare, piper dupa gust,
3 oua,
unt pentru uns forma,
pesmet pentru a tapeta forma,
Preparare:
Orezul il spalam si lasam la scurs. Punem apa la fiert in care punem 1 lingurita sare si cand da in clocot adaugam orezul.Ficatul de pui il spalam in apa rece,indepartam pielitele si eventual vezica biliara(uitata de producator …)apoi o taiem fasii. Tocam marunt patrunjelul verde. Ceapa o dam pe razatoarea mare.
Orezul fiert il strecuram si spalam sub jet de apa rece.Lasam la scurs apoi il punem intr-un vas mai mare la care adaugam ficatul taiat,patrunjelul tocat,ceapa razuita,3 oua crude,sare si piper dupa gust. Amestecam si aceasta compozitie o asezam in forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet(am folosit o forma de guguluf, dar puteti folosi si o forma rotunda sau dreptunghiulara,…).Punem forma cu umplutura la cuptorul preincalzit si lasam la copt pana deasupra se rumeneste frumos.Intepam intre timp compozitia si cand nu mai iese la suprafata „zeama” putem scoate de la cuptor tava,forma. O lasam sa raceasca apoi o rasturnam pe un platou si o putem felia.
O putem servi cu sos de hrean, sos de maioneza fiarta condimentata cu verdeturi, usturoi, mustar, ketchup…. va las pe voi sa hotarati cu ce ati vrea sa o serviti.
Pofta Buna !
Comentarii recente
sarah
24/11/2011 at 12:12super!e un fel de drob?din pacate la mine acasa doar eu mananc ficat dar chiar mi-ar place sa gust din acest preparat.pupici
cirmicica
25/01/2012 at 20:02Arata foarte apetisant,si-mi place ca ai facut in foma de guguluf…