Ingrediente :
1kg posterior curcan ( putem folosi bucati de pui, rata,curcan)
200 gr morcovi
100 gr patrunjel radacina
4-5 catei usturoi
2-3 buc ceapa
1 legatura patrunjel verde
1 lingurita busuioc
1l bere (sau 1/2l in functie de cata carne aveti)
100 ml ulei
sare, piper dupa gust
Preparare :
Curatam posterioarele de curcan ( daca avem pui,rata sau curcan intreg il transam )si bucatile le asezam intr-un vas mai adanc. Morcovii, patrunjelul radacina il curatam si il taiem rondele. Ceapa o curatam si o taiem mai marunt. Patrunjelul verde il tocam iar usturoiul il razuim pe razatoarea mica. Peste carne , adaugam legumele taiate , ceapa taiata, usturoiul pisat ,patrunjelul verde maruntit si lingurita cu busuioc. Le amestecam cu carnea si adaugam 1 l bere (atata bere punem cat sa acopere carnea ). Acestea fiind facute , nu ne ramane decat sa acoperim vasul sa il punem la rece si sa il lasam in acest amestec pana a doua zi .
Dupa ce am imbatat carnea 24 ore in bere o luam deoparte din acest bait si o lasam la scurs.In acest timp incingem 100 ml ulei si prajim carnea cat sa devina frumoasa rumena pe toate partile. Condimentam cu sare si piper.Din bait adaugam atat bere cat si legume cat sa fie putin acoperita carnea. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc molcom minunea ,pana carnea se inmoaie . Daca mai e nevoie mai adaugati sare sau piper dupa gustul dumneavoastra. Se poate la final adauga cateva linguri smantana pentru cine doreste.
Se serveste cu pireu de cartofi sau cartofi prajiti la cuptor.
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
vilo13
17/12/2008 at 01:46Suna gustos =P~
Leila
17/12/2008 at 08:13Multumesc Vilo 🙂
Leila
17/12/2008 at 08:16Bine ai venit pe la noi , te mai asteptam si altadata :*
Nina's Cooking 4 Fun
17/12/2008 at 08:58hello Leila !
Merci de vizita. Te add si eu pe blog la mine ok? La voi in bucatarie este in permanenta bucurie! Bravo fetelor!
In ce limba mai vorbiti voi? Ce este
PULYCA? curcan cumva? suna haios…
Leila
17/12/2008 at 09:52Buna Nina ! eu vorbesc si limba maghiara 🙂 Da , pulyka inseamna curcan,ai intuit bine. Iti multumesc din suflet ca ai trecut pe la noi . Am vazut foarte multe lucruri interesante pe la tine 🙂 asa ca voi mai veni in vizita :*
Anonymous
01/02/2012 at 14:03posterior insemnand pulpele? ma scuzati,dar n-am inteles care parte a curcanului