Ingrediente:
300-400 g ficatei de pui ,
1 ceapa mai mare ,
smantana 250 g ,
2 linguri unt ,1 lingura ulei,
sare si piper la final ,
100 ml apa ,
1 lingurita boia dulce
Preparare :
Se curata ficatul de pielite , si se da fiecare bucata prin faina . Intr-o tigaie se pune untul la topit impreuna cu 1 lingura ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pret de cateva secunde. Peste ceapa asezam ficateii tavaliti prin faina ,lasam un pic sa se prajeasca(circa 1 minut) apoi se intorc . Adaugam cca 100 ml apa si lasam sa dea 2-3 clocote . In acest fel se formeaza un sos mai grosut . Deasupra punem smantana si lasam sa fiarba totul ptr. cca 5 minute .La final , inainte sa luam de pe foc adaugam si 1 lingurita boia dulce ( se poate folosi si boia iute daca va place mai picant), scuturam tigaia sa se omogenizeze totul si o dam deoparte de pe foc.
Asezam pe farfurie ficatei si sos rezultat si condimentam cu sare si piper. Putem servi alaturi orez, mamaliguta sau paine proaspata.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Sidy
08/04/2011 at 06:34Hmmmmmmmmm…ce buni trebuie sa fie facuti asa cu sos…..
VERONICA
13/05/2011 at 23:33Ce bunatate,vin si eu la o portie mica!
Jeni
17/09/2012 at 18:41am pregatit aceasta reteta …este nemaipomenita!…nu sunt o mare iubitoare de a gustului de ficat, dar combinatia din aceasta reteta chiar m-a imbiat sa-l mananc cu placere! Incercati si n-o sa regretati!…Aaa si sa nu uit,sarea se pune dupa ce opriti focul…altfel se intaresc ficaciorii! S-aveti pofta!
Lia
17/09/2012 at 19:15Asa este Jeni, condimntam cu sare in momentul in care ii servim 🙂 Sa va fie de bine !
Nicoleta
20/08/2015 at 23:21Sunt excelenti ! Multumesc pentru reteta !