Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Frigarui de pui caprese cu pesto

Frigarui de pui caprese cu pesto

Desi la prima vedere are un nume mai pompos, aceasta reteta de Frigarui de pui caprese cu pesto este o reteta foarte simpla si savuroasa in care se regasesc aromele verii.
Mici bucatele de piept de pui marinate intr-un pesto de busuioc, alaturi de rosii cherry mici si foarte gustoase dar si de burrata cremoasa si perlute de mozzarella. Totul stropit din belsug cu sosul de pesto, frunzulite de busuioc si savurata alaturi de felii de bagheta prajita.

Frigarui de pui caprese cu pesto

Este o reteta de vara, rapida, gustoasa, ce se pregateste usor si care poate fi o cina perfecta alaturi de cei dragi. Ingredientele sunt simple si la indemana oricui, trebuie doar sa le procurati din magazine unde calitatea si siguranta alimentara sunt pe primul loc!!
Mai jos va las inca doua retete de vara pe care eu le ador si pe care le pregatesc cand am pofta de ceva bun!!


Frigarui de pui caprese cu pesto- Reteta video

Si pentru a vedea cat de usor se face, va las mai jos si reteta in format video!!

Frigarui de pui caprese cu pesto- Ingrediente

ingrediente
  • Pentru frigarui
    • 500 g piept de pui
    • 500 g rosii cherry
    • sos pesto de busuioc
    • miere
    • sare si piper
    • fulgi de chilli
    • ulei de masline
  • Pentru servit
    • burrata
    • mini mozzarella
    • sos pesto
    • rosii cherry
    • frunze de busuioc
    • felii de bagheta prajite
Frigarui de pui caprese cu pesto

Cum pregatim frigaruile

Pentru inceput se pun betele de frigarui(daca sunt din lemn) in apa pentru a nu se arde cand sunt puse pe gratar.
Pieptul de pui taiat in cubulete potrivite se amesteca cu sos pesto, miere, sare, piper, fulgi de chilli si ulei de masline.
Rosiile cherry se stropesc si ele cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare.
Se formeaza frigaruile alternand bucatele de carne cu rosii.

preparare frigarui

Se pun pe gratarul incins si se rumenesc pe toate partile, rotindu-le mereu.
Cand frigaruile sunt gata se servesc alaturi de burrata, mini mozzarella aromatizate cu sosul de pesto, miere piper, fulgi de chilli, rosii cherry, frunze de busuioc si bagheta prajita. Toate stropite din belsug cu ulei de masline si dressingul de pesto.

Frigarui de pui caprese cu pesto

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram