Ingrediente:
1 buc gaina fiarta,
untura sau ulei ptr. prajit(150 ml),
sare, piper macinat, boia,
Garnitura :
800 g cartofi,
1 ceapa,
100 ml ulei,
1 lingurita boia,
1/4 legatura patrunjel verde,
Preparare :
Gaina se pune la fiert ca pentru supa dulce de gaina ( vezi la :supa dulce).
Se scot bucatile de gaina fierte se codimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-o tigaie uleiul la incins, se prajesc bucatile de carne si se pune 1 lingurita boia lasand pe foc cateva secunde sa se intrepatrunda.
Intre timp punem si de garnitura . Se curata cartofii ,se taie si se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii strecuram si ii zdrobim . Intr-o cratita punem ceapa la calit pe cca 100 ml ulei . Cand ceapa este bine inmuiata adaugam 1 lingurita boia ,patrunjel verde tocat si adaugam cartofii zdrobiti . Potrivim de sare si lasam pe foc pana uleiul se absoarbe bine in cartofi.
Se serveste cu muraturi .
Pofta Buna !
Comentarii recente
Beth
28/02/2012 at 10:51hummm…très appétissant sa couleurs et superbe, sa me donne faim!!!!
Adela Zilahi
28/02/2012 at 15:03Asta da!!! Asa pregatea si bunica , asa pregateste mama, si eu la fel :), Super prezentarea! Pupic!
Leila
02/03/2012 at 23:33:))) si … asa pregatesc si eu friptura 🙂 Simpla si buna ! Nu , Adela ? O seara frumoasa !
Salata de Boeuf - Retete Culinare - Bucataresele Vesele
21/12/2016 at 12:00[…] rest pregatim asa zisa Friptura de Gaina a bunicii care este foarte simpla si buna. Iata reteta de Friptura de Gaina asa cum am invatat sa o fac de la bunica […]