Pentru friptura
4 pulpe de pui
piper cu lamaie
sare
Pentru pastai
1 kg pastai galbene (fideluta)
3 lg ulei
3 cepe
4 rosii
o leg marar
un ardei iute
2 lg otet
sare
Mod de preparare
Pulpele se condimenteaza cu sare si piper cu lamaie si se tin la rece 1/2 ora,dupa care se prajesc pe gratar sau in cuptorul cu halogen.
Pastaile curatate de codite si spalate bine se pun la fiert in apa cu otet si sare pana incep sa se patrunda.Separat calim cepele tocate marunt impreuna cu ardeiul iute taiat fin si cateii de usturoi zdrobiti.Punem peste pastaile fierte pe jumatate si lasam 5 minute pe foc mic.Trecem rosiile prin blender si sosul format il rasturnam peste pastai.Ferbem incontinuare pana ce sosul scade si pastaile sunt fragede.Oprim focul si punem mararul tocat marunt.
Se pot servi simple sau insotite de o pulpita prajita.
Comentarii recente
jose manuel
30/09/2010 at 00:51Que delicia, esto se ve magnifico.
Saludos
Sara & Miki
01/10/2010 at 00:21Arata minunat si apetisant.