Daca aveti pofta de ceva rapid usor, dar si bun va recomand aceasta Friptura de pui cu porumb si legume. Veti avea cea mai buna si aromata friptura cu garnitura gata facuta deodata cu friptura. De obicei las pulpele de seara la marinat in condimente, dar este cand le condimentez si le las sa stea doar cat pregatesc legumele si cele necesare acestui preparat. O alta friptura rapida si buna este Friptura Deosebita, sau Puiul cu Maghiran si Ardei sau delicioasa Saramura de Pui !!! Va recomandam cu drag si aceste retete.
Ingrediente – Friptura de pui cu porumb si legume
4-5 pulpe de pui
1 lingura amestec de condimente ( maghiran, sare, piper)
4 linguri ulei
800 g cartofi cat mai marunti
2 bucati ceapa galbena sau alba
8 catei de usturoi curatati
1 ardei iute mai mic ( prefer pe cel bulgaresc)
500 g rosii
1 ardei gras rosu( poate sa fie si galben)
2 stiuleti porumb in lapte
1 lingura amestec de ierburi provence
100 ml vin alb sec
frunze de patrunjel verde pntru final
Preparare – Friptura de pui cu porumb si legume
Pulpele se freaca cu amestecul de condimente si se stropesc cu 2 linguri de ulei. Se acopera si se lasa la rece peste noapte sau pentru cateva ore( se pot condimenta si in jumatate de ora se pot pune la gatit daca nu aveti timpul necesar pentru marinat, friptura va iesi si asa buna).
A doua zi se curata cartofii si se lasa 15 minute in apa rece. Ceapa curatata si spalata se taie solzisori mai mari, rosiile se taie felii mai grosute. Usturoiul se curata si se lasa intregi. Ardeiul gras si cel iute se taie in doua si se curata de seminte dupa care se taie rondele. Stiuletii cu porumb se taie rondele de 3-4 cm.
Cartofii se pun intr-un vas mai adanc, deasupra lor punem ceapa taiata,usturoiul, porumbul taiat,cele doua feluri de ardei se sareaza puti,se stropeste cu 2 linguri de ulei si cu zeama lasata de la marinata de carne si se amesteca putin. Deasupra se aseaza pulpele marinate,printre ele asezam feliile de rosii si se condimenteaza cu amestecul de ierburi de provence.
Friptura de pui cu porumb si legume, simpla rapida si gustoasa !!!
Turnam peste totul 100 ml vin si 200 ml supa de carne sau legume ( daca nu avem nici una nici alta puneti cu curaj apa), acoperit vasul cu capac sau cu folie si puenti vasul in cuptorul incalzit la 200 grade celsius la (gatire cu incalzire sus si jos) pentru circa 50-60 minute.
Intial lasati capacul pe vas sau folia si in ultimele 20 minute daca este lichid prea mult dati la o parte sa se mai evapore din lichid, dar nu in totalitate.
Friptura de pui cu porumb si legume
Friptura este gata in momentul in care cu furculita se patrunde usor carnea si aceasta este frumos rumenita. Se presara la servire cu patrunjel verde taiat marunt.
Alte retete cu pui gasiti in imaginile de mai jos !!!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!