Ingrediente :
500 gr piept pui(dar putem folosi si pulpe, aripioare)
200 gr carnaciori oltenesti
250 gr orez
300 gr fasole verde si boabe
2 rosii rase
1 litru supa de carne (se poate folosi si apa )sau preparati 1 l de supa din 2 cubulete Knor
100 ml ulei
sare, piper, 1/4lingurita sofran ,dafin,1/4 lingurita curry ,1/4 lingurita rozmarin
Preparare :
Carnea o taiem bucati potrivite si o rumenim in uleiul incins ,la fel procedam si cu carnaciorii ,apoi adaugam fasolea verde si boabele de fasole (cruda) si lasam la calit aproximativ 5 minute dupa care adaugam si cele 2 rosii rase.Adaugam 1 litru supa (sau apa)in care am dizolvat in prealabil cateva fire uscate de sofran(supa sau apa o incalzim si lasam sofranul sa se inmoaie in ea astfel vom obtine culoarea galbena specifica paellei).Sofran nu punem prea mult doar cateva fire ,daca este praf punem 1/4 de lingurita moca.Adaugam sare , piper si 1/4 lingurita curry 1/4 lingurita rozmarin si 2 frunze foi de dafin.Cand legumele sunt fierte pe trei sferturi adaugam in ploaie si cei 250 gr orez lasand sa fiarba la foc potrivit exact 18 minute fara sa amestecam .Paella e gata cand dispare toata apa , orezul e sec si boabele nu se leaga. Dupa ce oprim focul lasam totul sa odihneasca 10 minute apoi se serveste.( Paella se pregateste intr-un vas intins).
Ii multumesc Mariei Mihulescu pentru aceasta delicioasa reteta . Sper sa va fie pe plac.
Pofta Buna !!!